Kirkko kutsuu - uskon evästä hiljaisella viikolla

Kirkko kutsuu - uskon evästä hiljaisella viikolla

"Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti, ja haudoissa oleville elämän antoi"

Missään muualla Jumala ei tule niin täydesti lähellemme kuin ehtoollisessa, jossa kaikki aistimme ja koko elimistömme pääsee osalliseksi Kristuksesta

Kaikilla muillakin osasillaan pääsiäisen suuret juhlat johdattavat kohti koko olemassaolomme mysteeriä. Elämän arjen ja juhlan asiat, elämän ja kuoleman kysymykset, elämän tarkoituksen ja koko olemassaolomme syvyys voivat niiden myötä myös avautua tutkittavaksemme. On rohkeutta ja pelkoa, syyttömyyttä ja syyllisyyttä, toivottomuutta ja toivoa rinnakkain ja peräkkäin. Evankeliumien henkilöistä kukin meistä voi kenties löytää oman samaistumiskohteensakin.

Pääsiäisen viestissä kuuluu Jumalan ehdoton ja voimakas kyllä-sana meille ihmisille. Paavali kirjoittaa: "Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan" (2. Kor. 5:19). Me saamme uskoa: kaikki tämä tapahtui siksi, että Jumalan rakkaus ja anteeksianto meitä kohtaan pääsisi esille ja olisi voimassa ikuisesti.

Pääsiäistä kannattaa juhlia koko sydämellä. Kaikilla osasillaan se kertoo meille rakastavasta Jumalasta ja Hänen rakkautensa loputtomuudesta.

Seppo Laitanen