Yhteisvastuu 2017
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Yhteisvastuuta kerätään nyt - Tuotolla torjutaan ihmiskauppaa

Yhteisvastuukerääjänä ja -lahjoittajana 2017 torjut ihmiskauppaa.

Kuva: Katja Tahja

Anna lahjasi Yhteisvastuulle. Napsauttamalla keräyksen sydänlogoa pääset valtakunnalliselle lahjoitussivulle.

Vuosittainen Yhteisvastuukeräys käynnistyi sunnuntaina 5.2. Keräyksellä tuetaan ihmiskaupan vastaista työtä kotimaassa ja Lähi-idässä. Katso tasavallan presidentin Sauli Niinistön Yhteisvastuun avauspuhe.

Mukaan kerääjäksi

Siilinjärvellä keräys näkyy vapaaehtoisten Yhteisvastuu-kerääjien lähtiessä liikkeelle kotioville ja kauppaliikkeiden tuntumaan. Myös seurakunnan nuoret osallistuvat keräykseen omilla keräystempauksillaan niin kirkonkylällä kuin Vuorelassa ja Toivalassa. Kerääjän tunnistaa keräyslistasta tai lippaasta. Tänäkin vuonna kerääjiä tarvitaan lisää. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi Yhteisvastuukerääjäksi verkossa tai ottamalla yhteyttä seurakuntamme diakoniatoimistoon.

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Suomessa vuoden 2017 yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Keräysvaroilla kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroin tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Jordaniassa avustustyön painopisteenä ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Seurakuntamme lähetyssihteeri Jenni Shakya vieraili Yhteisvastuun ulkomaan kohteessa Jordaniassa. Lue lisää...

Katso ihmiskaupan uhrien ja syyrialaisten nuorten koskettavat tarinat Yhteisvastuun tv-dokumenteista.

Yhteisvastuukeräys pähkinänkuoressa

Yhteisvastuukeräys on evankelisluterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20% vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20% kirkon ja seurakunnan tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuukeräystä toteuttaa noin 40 000 vapaaehtoista kerääjää ja talkoolaista ympäri Suomen, ja siihen osallistuvat kaikki ev.lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti, ja vuonna 2017 keräyksen esimies on Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström.

Keräys käynnistyy 5.2.2017 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.


Lisätietoja valtakunnallisesta Yhteisvastuukeräyksestä
#yhteisvastuu