Aikuisten sururyhmät
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sururyhmässä on tilaa särkyneisyydelle

Oletko menettänyt läheisesi äskettäin? Sinun on mahdollista osallistua sururyhmään, jossa yhdessä toisten kanssa jaat surun ja luopumisen kokemuksiasi.

Kun suru kohtaa, mieli oirehtii ja vaatii vetäytymistä ja kuuntelua. Kuoleman kohtaaminen herättää ajatuksia, kysymyksiä ja tunteita. Niihin on mahdollista antaa aikaa yhdessä toisten menetyksen kokeneiden kanssa.

Tarjoamme läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua sururyhmään keskustelemaan menetykseen liittyvistä asioista. Ryhmät alkavat kevättalvella ja syksyllä. Ryhmä kokoontuu noin viisi kertaa.

Lähetämme sururyhmästä tietoa hautausta järjestäneelle omaiselle. Mukaan voivat ilmoittautua myös muut lähiomaiset sekä ne, joiden omainen on lähikuukausina haudattu muualle kuin Siilinjärvelle.

Seuraava ryhmä

Syksyn 2017 sururyhmä läheisensä menettäneille alkaa torstaina 12.10. klo 17.30. Voimme tarvittaessa muuttaa jonkin verran alkamisaikaa sopimalla ajasta ryhmään ilmoittautuneiden kesken. Ryhmän kokoontumisillat ovat 19.10., 26.10., 2.11. ja 16.11. Ilmoittaudu sururyhmään kirkkoherranvirastoon 29.9. mennessä p. 017 288 4600.

Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista eli osallistumista jokaiselle kokoontumiskerralle. Kunkin kokoontumiskerran kesto on noin 1 ½ tuntia. Ryhmän ohjaajina ovat pastori Matti Hoffrén ja diakoniatyöntekijä Erja Valkonen.

Mikäli ilmoittautuneita on runsaasti, muodostetaan myös toinen ryhmä, jonka kokoontumiset ovat päiväsaikaan.