Samaa sukupuolta olevien avioliiton rukous

Samaa sukupuolta olevien avioliiton rukous

Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Hauatteko viettää avioliittonne rukoushetken kirkon työntekijän kanssa?

Samaa sukupuolta oleva aviopari voi järjestää rukoustilaisuuden yhdessä papin tai muun kirkon työntekijän ja kutsuvieraiden kanssa. Rukoushetki voidaan järjestää yhdessä sovitussa tilassa, esimerkiksi kirkon tiloissa tai kotona.

Rukous avioliiton solmineiden puolesta ja kanssa on kristittyjen tapa pysähtyä Jumalan hyväksyvän ja rakastavan katseen alle kaikissa elämäntilanteissa. Rukouksessa kiitetään Jumalaa rakkaudesta ja elämän lahjoista sekä pyydetään aviopuolisoille voimaa kunnioittaa toisiaan.

Kun haluatte järjestää avioliittonne rukoushetken, ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Pariskuntana voitte yhdessä kirkon työntekijän kanssa miettiä mielekkään tavan toteuttaa rukoushetken, sillä erityistä kaavaa rukoushetkelle ei ole.

Lue lisää rekisteröidyn parisuhteen rukoushetkestä.