Sanomakellot ja kuolemasta ilmoittaminen

Sanomakellot ja kuolemasta ilmoittaminen

Vainajan muistoksi soitetaan sanomakelloja. Poismenosta kertoo myös nimi jumalanpalveluksen ja lehden ilmoituksissa.

Kirkkoherranvirastossa sovitaan myös sanomakellojen soittamisesta. Kellojensoitto kertoo seurakunnan jäsenen poismenosta ja muistuttaa elämän rajallisuudesta. Omaiset voivat kokoontua kirkkoon tai kirkkopihalle kuuntelemaan sanomakelloja.

Sanomakellot soitetaan Siilinjärven kirkossa keskiviikkoisin klo 11.30. Sanomakellot voidaan soittaa omaisten niin halutessa myös muuna arkipäivänä klo 10–15 Siilinjärven tai Vuorelan kirkossa.

Vainajan nimen voi ilmoittaa kirkossa ja lehdessä

Mikäli omaiset haluavat, seurakunnan jäsenen kuolemasta ilmoitetaan jumalanpalveluksessa sekä paikallislehti Uutis-Jousessa ja seurakuntalehti Kirkossa ja kodissa. Ilmoitus luetaan Siilinjärven ja Vuorelan kirkon jumalanpalveluksessa yleensä siunausta seuraavana sunnuntaina. Lehdissä nimitieto on kirkossa ilmoittamisen jälkeen.