Hautapaikan hankkiminen

Hautapaikan hankkiminen

Hautapaikasta sovitaan hautausmaatoimistossa. Siilinjärvellä vainajia haudataan Viinamäen ja Rauhanpuiston hautausmaille.

Kaikki hautapaikkaan liittyvät asiat sovitaan hautausmaantoimistossa. Mikäli vainajaa ei siunata, hautausasioista sovitaan yksinomaan hautausmaantoimistossa eikä kirkkoherranvirastossa tarvitse asioida.

Kirkkoon kuulumatonkin voidaan siunata kirkkomaahan

Kirkkoon kuulumaton vainaja siunataan hautaan, mikäli omaiset tai muut hautauksesta huolehtivat henkilöt sitä pyytävät. Vainajaa ei kuitenkaan siunata, jos tämä on selvästi ilmaissut tahtonsa toisin tai jos pappi sielunhoidollisen keskustelun perusteella katsoo, ettei kirkolliselle siunaamiselle ole riittäviä perusteita. Kirkkoon kuulumaton vainaja haudataan joko seurakunnan hautausmaahan tai seurakunnan ylläpitämälle tunnuksettomalle hauta-alueelle.

Tutustu hautausmaihimme.