Muistutus hautausmaiden kynttiläkäytännöistä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Muistutus hautausmaiden kynttiläkäytännöistä

Viinamäen hautausmaan Enkelipatsaan äärelle asetellaan paljon kynttilöitä myös juhlapyhien aikaan. Kynttilöiden sijoittelussa tulee huomioida riittävä etäisyys muista kynttilöistä. Kuva: Seppo Laitanen

Syksy ja talvi tuo hautausmaille kynttilöiden tuiketta. Erityisesti juhlapyhien aikaan hautausmaalle tuodaan paljon kynttilöitä. Näin on myös  pyhäinpäivänä, jolloin hautausmaat täyttyvät kynttilöistä.

Kynttilöitä aseteltaessa tulee muistaa, että niiden väliin on jätettävä riittävästi tyhjää tilaa. Liian lähekkäin aseteltuina kynttilät voivat kuumuden johdosta roihahtaa palamaan. Muistomerkkien päälle laitettavissa kynttilöissä tulisi suosia hautakynttilöitä tai muita suojattuja kynttilöitä.

Sekä Viinamäen että Rauhanpuiston hautausmailla sijaitsevat kierrätyspisteet, joihin myös kynttiläjätteet tulee lajitella: metallikannet metallijätteeseen, muovit sekajätteeseen ja lasiosat lasinkeräysastiaan. Viinamäen hautausmaalla lasinkeräysastiat sijaitsevat jätekatoksessa ja huoltorakennuksen puoleisella parkkipaikalla. Rauhanpuiston hautausmaalla lasinkeräysastia on vesi- ja jätepisteellä.

Hautausmailla ei ole kierrätyspistettä led-kynttilöille, joten omaisten tulisi viedä vanhat ja rikkinäiset led-kynttilät haudoilta pois.

25.10.2017