Seurakuntalainen vaikuttaa

Seurakuntalainen vaikuttaa

Seurakuntavaalit käydään marraskuussa 2018. Vaikuta seurakuntamme ja koko kirkon tulevaisuuteen ehdokkaana ja äänestäjänä!

Seurakuntalaisena voit vaikuttaa. Voit keskustella luottamushenkilöiden kanssa ja jättää aloitteen seurakunnan toiminnan kehittämiseksi. Vastuuryhmässä toimivat seurakuntalaiset kehitävät seurakuntaa niin käytännössä kuin ideoimalla.

Millainen on sinun kirkkosi?

Seurakunnan toimintaan ja päätöksentekoon voit vaikuttaa  seurakuntavaaleissa. Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat seurakuntalaisten edustajia ja seurakunnan työntekijöiden kumppaneita. Siilinjärvellä luottamushenkilöt ovat päättämässä, vaikuttamassa, ideoimassa ja kehittämässä seurakunnan toimintaa kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa. Luottamushenkilöissä on monenikäisiä ja eri elämänalueilla vaikuttavia henkilöitä, jotka tuovat oman persoonallisen panoksensa ja näkemyksensä seurakunnan toimintaan.

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018 ja ennakkoäänestys 6.-10.11.2018. Vaalien tunnus on #minun kirkkoni. Vaalipäivämäärään vaaditaan vielä eduskunnan hyväksyntä. (Tieto päivitetty 24.1.2018.)

Jättäisitkö aloitteen?

Aloitteen tekeminen on yksinkertaista: laadi aloitteesi kirjalliseen muotoon ja toimita se allekirjoitettuna kirkkoherranvirastoon. Virastosta aloite ohjataan joko viranhaltijan tai kirkkoneuvoston käsiteltäväksi ja päätettäväksi. Kirkkoneuvosto valmistelee aloitteet kirkkovaltuustolle, mikäli asiasta päättää valtuusto. Parhaimmillaan aloite voi edetä kirkolliskokoukseen saakka ja siis kehittää koko Suomen luterilaista kirkkoa.

Vastuuryhmät kehittävät seurakuntaa

Seurakuntalaiset osallistuvat seurakuntamme kehittämiseen sekä toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen myös vastuuryhmissä. Niiden jäsenet avustustavat tapahtumissa, antavat ja käsittelevät palautetta ja antavat ideansa yhteiseksi hyväksi. Tällä hetkellä seurakunnassamme toimivat diakonian, lapsityön, perhetyön, aikuistyön, lähetyksen, musiikkityön ja Etelä-Siilinjärven alueen vastuuryhmät. Uudet vastuuryhmät aloittivat kaksivuotisen toimintakautensa vuoden 2017 alussa.

Diakoniatyöntekijän virka

Siilinjärven seurakunnassa on avoinna diakoniatyöntekijän virka. Hakuaika päättyy 31.8. klo 12. Lue lisää