Seurakuntalainen vaikuttaa

Seurakuntalainen vaikuttaa

Seurakuntalaisena voit vaikuttaa. Voit keskustella luottamushenkilöiden kanssa ja jättää aloitteen seurakunnan toiminnan kehittämiseksi. Vastuuryhmässä toimivat seurakuntalaiset kehitävät seurakuntaa niin käytännössä kuin ideoimalla.

Uskotko hyvän tekemiseen?

Seurakunnan toimintaan ja päätöksentekoon voit vaikuttaa  seurakuntavaaleissa. Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat seurakuntalaisten edustajia ja seurakunnan työntekijöiden kumppaneita. Siilinjärvellä luottamushenkilöt ovat päättämässä, vaikuttamassa, ideoimassa ja kehittämässä seurakunnan toimintaa kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa. Luottamushenkilöissä on monenikäisiä ja eri elämänalueilla vaikuttavia henkilöitä, jotka tuovat oman persoonallisen panoksensa ja näkemyksensä seurakunnan toimintaan.

Jättäisitkö aloitteen?

Aloitteen tekeminen on yksinkertaista: laadi aloitteesi kirjalliseen muotoon ja toimita se allekirjoitettuna kirkkoherranvirastoon. Virastosta aloite ohjataan joko viranhaltijan tai kirkkoneuvoston käsiteltäväksi ja päätettäväksi. Kirkkoneuvosto valmistelee aloitteet kirkkovaltuustolle, mikäli asiasta päättää valtuusto. Parhaimmillaan aloite voi edetä kirkolliskokoukseen saakka ja siis kehittää koko Suomen luterilaista kirkkoa.

Vastuuryhmät kehittävät seurakuntaa

Seurakuntalaiset osallistuvat seurakuntamme kehittämiseen sekä toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen myös vastuuryhmissä. Niiden jäsenet avustustavat tapahtumissa, antavat ja käsittelevät palautetta ja antavat ideansa yhteiseksi hyväksi. Tällä hetkellä seurakunnassamme toimivat diakonian, lapsityön, nuorisotyön perhetyön, aikuistyön, lähetyksen ja Etelä-Siilinjärven vastuuryhmät. Uudet vastuuryhmät aloittivat kaksivuotisen toimintakautensa vuoden 2017 alussa.