Toivalan tulipalon uhreja tuettiin runsaasti

Toivalan tulipalon uhreja tuettiin runsaasti

Viime joulukuussa Siilinjärven Toivalassa sattuneen tulipalon uhreja autetaan liki 12 000 euron keräysvaroin. Avun vie perille Siilinjärven seurakunnan diakoniatyö.

Toivalan joulukuisessa tulipalossa kotinsa menettäneiden perheiden avuksi kerättiin rahaa kahdella tukikonsertilla ja verkossa Kotimaanapu-keräyksellä. Konsertit Kuopion Tuomiokirkossa ja Siilinjärven kirkossa tuottivat yhteensä 8 300 euroa. Kotimaanapu-verkkokeräykseen lahjoituksia annettiin 3 100 euroa.  Seurakunta sai myös yksityisiä lahjoituksia diakoniarahastoon yli 400 euroa.

Kerätyillä rahoilla Siilinjärven seurakunnan diakoniatyöntekijät auttavat onnettomuuden uhreiksi joutuneita perheitä rakentamaan elämäänsä uudelleen tulipalon jälkeen. Auttamisessa otetaan huomioon perheiden tarpeet.

Siilinjärven seurakunta järjesti  tulipalo-onnettomuuden jälkeen myös suruhartauden Vuorelan kirkossa.

"Siilinjärven seurakunta kiittää konserteissa esiintyneitä muusikkoja ja kaikkia keräyksiin osallistuneita. Olette näin osoittaneet todellista ystävän mieltä hätään joutuneita lähimmäisiä kohtaan", sanoo kirkkoherra Seppo Laitanen.

15.2.2017