EU-ruokajakelu

EU-ruokaa siilinjärveläisille huhtikuussa

Siilinjärven seurakunta jakaa EU-ruoka-apua siilinjärveläisille torstai-iltapäivänä 19.4. Siilinjärven seurakuntatalolla ja Vuorelan kirkolla. Ruokaa jaetaan molemmissa paikoissa klo 15 alkaen menekin mukaan enintään klo 17 asti. Ruoka siunataan tilaisuuden alussa.

Pienet 12 henkilön taloudet voivat saada yhden ruokapaketin,  34 hengen taloudet kaksi pakettia ja siitä isommat taloudet kolme ruokapakettia. Yhteensä paketteja jaetaan 190. Kaikkiin ruokapaketteihin kuuluu lihasäilykkeitä, hapankorppuja, makaronia, mysliä, puurohiutaleita, vehnä- tai sämpyläjauhoja, maitojauhetta, hernekeittoa ja pasta-ateriapusseja. Lahjoituksia ei voi varata etukäteen.

Tilaisuudessa on myös kahvitarjoilu.

Hae pakettisi henkilökohtaisesti

Kunkin talouden on haettava paketti henkilökohtaisesti jakelupäivänä Siilinjärven seurakuntatalolta (Haarahongantie 4) tai Vuorelan kirkolta (Rissalantie 2).

Lisätietoja antavat diakoniatyöntekijät.

• Siilinjärven kirkonkylän alueella:
    Kirsi Launonen 044 7284 643, **@**
  • Vuorelan alueella:
    Auli Hokkanen 044 7284 642, **@**

Suomessa ruoka-avun hallinnosta ja toteutuksesta vastaa Maaseutuvirasto. Ruoka-apua rahoittaa Euroopan unionin Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto.

Siilinjärven seurakunnassa EU-ruokaa jaetaan kahdesti vuodessa. Vuosittain ruokaa jaetaan yhteensä 3 000 kg.

Seurakunnat jakoivat ruokaa lähes 100 000 ihmiselle

EU-elintarviketuen jakelua seurakuntiin koordinoiva Kirkkopalvelut ry sai vuonna 2017 jaettavakseen noin 600 000 kg elintarvikkeita. Vuoden aikana seurakuntien yli 300 jakelupisteessä jaettiin yli 97 000 ruokakassia.

Ruoka-avun piirissä oli yhteensä noin 95 000 ihmistä, joista suurin osa oli perustulon varassa eläviä, osa-aikatyötä tekeviä, pienituloisia, yksinhuoltajia ja pienellä eläkkeellä kituuttavia ikäihmisiä. Ruoka-apu on saajilleen täysin ilmainen avustusmuoto.

EU-elintarviketukea ei jaeta leipäjonoissa, vaan seurakuntien järjestämillä aamupuuroilla, kahvilamaisissa olohuoneissa, diakonialounailla tai diakoniatyöntekijöiden vastaanotoilla.

Lue lisää Kirkon viestinnän tiedotteesta 28.3.2018

EU-ruokapakettiin kuuluu kuivamuonaa ja säilykkeitä. Kuva: Auli Hokkanen