Kuudelle kerho-ohjaajalle ansiomerkki

Kuudelle kerho-ohjaajalle ansiomerkki

Kuusi varhaisnuorten harrastuskerhojen ohjaajaa palkittiin monivuotisesta työstä.

Palmusunnuntain perhemessun päätteeksi jaettiin ansiomerkit pitkäaikaisille kerho-ohjaajille. Siilinjärven kirkon messussa ansiomerkkinsä vastaanottivat Noora Salokangas, Sara Happonen ja Joonas Pitkänen. Heidän lisäkseen ansiomerkin saavat tänä keväänä Leo Varjoranta, Kaisu Markkanen ja Milma Airaksinen.

Ansiomerkki ja siihen kuuluva diplomi ovat kotiseurakunnan ja Nuoren kirkko ry:n huomionosoitus monivuotisesta ohjaajatyöstä suomalaisen kristillisen varhaisnuorisotyön hyväksi.

Kerho-ohjaajat Joonas Pitkänen, Sara Happonen ja Noora Salokangas saivat monivuotisesta ohjaustyöstä ansiomerkin ja diplomi.

Kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Ei kahta samanlaista kertaa

Palkitut Noora Salokangas, Sara Happonen ja Joonas Pitkänen kertovat saavansa ohjaustyöstä paljon. ”Ei ole kahta samanlaista kerhokertaa. Lasten kanssa toimiminen on mukavaa. Kerhon ohjaaminen ei tunnu työltä, vaan tämä on omakin harrastukseni”, reilun viisi vuotta kokkikerhoja ohjannut Noora Salokangas kertoo.

”Kerhossa pääsee sisään lapsen maailmaan”, Toivalassa sählykerhoa ohjaava Joonas Pitkänen sanoo. Ohjaajana Pitkänen on oppinut inspiroimaan kerhosisältöjä akuuteissakin muutostilanteissa. Liikuntakerho on opettanut myös tapaturmien hoitoa.

”Turvallisuusasiat ovat tulleet tutuiksi. Kerhossa on oppinut myös toimimaan erityislasten kanssa”, Noora Salokangas täydentää.

Monelle nuorelle ohjaajalle kerhotehtävät antavat eväitä työelämään ja itsenäistymiseen. ”Minä olen ohjaajana oppinut organisointia ja suunnittelua. Tehtävä on avannut ovia ja tutustuttanut ihmisiin niin seurakunnassa kuin muuallakin. Myös kesätyöpaikoissa on katsottu hyvällä, kun minulla on kerho-ohjaamisesta kokemusta”, erilaisia kerhoja ohjannut Sara Happonen kertoo.

Siilinjärven seurakunnassa kerho-ohjaajat toimivat syys- ja kevätkauden harrastustoiminnan lisäksi myös leiriohjaajina kesäleireillä.

9.4.2017
Sini-Marja Kuusipalo

Seurakunnan lasten ja perheiden kesätoimintaan ilmoittautuminen alkaa toukokuussa.