Kirkkoherran valitsee valtuusto

Kirkkoherran valitsee valtuusto

Siilinjärven seurakunnan kirkkovaltuusto pyytää Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulia julistamaan Siilinjärven kirkkoherran viran haettavaksi. Kirkkoherra esitetään valittavaksi välillisellä vaalilla.

Siilinjärven seurakunnan kirkkovaltuusto pyytää Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulia julistamaan Siilinjärven kirkkoherran viran haettavaksi. Kirkkoherran vaali esitetään toteutettavaksi välillisenä vaalina, jolloin valinnan tekee seurakunnan kirkkovaltuusto.

Kirkkoherran viran tarpeissa valtuusto korostaa muun muassa Siilinjärven seurakunnan itsenäisyyttä ja kokoa, henkilöstön suurta määrää sekä monentasoista yhteistyötä Kuopion seurakuntayhtymän kanssa. Kirkkoherralta toivotaan johtamistaitoa, yhteistyökykyä ja hallinnollista osaamista.

Seurakunnan nykyinen kirkkoherra Seppo Laitanen jää eläkkeelle kesäkuussa 2018.

4.5.2017

Lue lisää kirkkovaltuuston kokouspöytäkirjasta 3.5.2017 ja kirkkoneuvoston uutisesta.

Aiheeseen liityvää: Kirkkoherran vaalitavan vaihtoehtojen vertailua