Vuorelan kirkko 40 vuotta

Vuorelan kirkko täyttää pyöreitä vuosia

Vuorelan kirkko täyttää 40 vuotta kuluvan vuoden toukokuussa. Vuosien kunniaksi Vuorelan kirkossa on juhlamessu sunnuntaina 28.5. klo 13. Messun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit ja vietetään tuokio muistellen kirkon alkuaikoja. Mukana muistelemassa on professori Paavo Kettunen, joka oli pappina Vuorelassa vuonna 1977, sekä tuolloin kirkkoherrana toiminut rovasti Veijo Ahonen.

Vuorelan kirkon alttari.

Arkkitehti Kaj Michaelin suunnittelema kirkko valmistui ja vihittiin käyttöön vuonna 1977. Sen jälkeen kirkko on otettu uudelleen käyttöön peräti kaksi kertaa: Syksyllä 1984 tulipalo vaurioitti kirkkoa pahoin, ja se otettiin uudelleen käyttöön toukokuussa 1985. Viimeisimmän mittavan remontin jälkeen kirkko otettiin uudelleen käyttöön helmikuussa 2016, jolloin käyttöönottojuhlaa vietettiin Kuopion hiippakunnan piispan Jari Jolkkosen johdolla. Hiljattain vietetyn käyttöönottojuhlan johdosta nyt vietettävä 40-vuotisjuhla vietetään pienin menoin.

Tutustu Vuorelan kirkon kuviin.