Helatorstain toritapahtuma

Eläköön armo!

”Kirkko olkoon niin kuin puu, nyt torin keskelle se nouskoon”, lauloi jumalanpalvelusväki helatorstaina Siilinjärven torilla. Päivä sai liikkeelle liki 400 henkeä. Torille jalkautuminen oli osa paikallista reformaation 500-vuotisjuhlintaa.

”Kirkkojen suojista on historian kuluessa etsitty turvaa vainojen alla. Moniarvoisessa ja monia ajatuksia tarjoavassa maailmassa on valittavana monia vaihtoehtoja. Kristillinen kirkko puhuu omasta puustaan. Kirkon tunnuspuu on risti. Risti on elämän puu suojaa antavaksi elämämme syvimmältä uhkalta, synniltä ja kadotukselta”, painotti kirkkoherra Seppo Laitanen saarnassaan.

Ansiomerkit pitkän linjan luottamushenkilöille

Messun jälkeen vietetyssä kevätjuhlassa jaettiin ansiomerkit seurakunnassa pitkään palvelleille luottamushenkilöille. Hopeisella ansiomerkillä palkittiin seitsemän 20 ja 24 vuotta palvellutta seurakuntalaista, pronssisella kuusi 12 vuotta palvellutta. Ansiomerkin saivat Raija Hokkanen (20 v), Pekka Joutsenoja (20), Lauri Katainen (24), Riitta Kerkola (20), Pekka Kiiski (20), Tapio Markkanen (20), Riitta Ruuskanen (24), Päivi Heikkinen (12), Jari Kolehmainen (12), Kauko Mielityinen (12), Anne Niemelä (12) Kyllikki Puustinen (12) ja Liisa Väätäinen (12).

”Seurakunnan hallinto ei enää ole muodollisen jäykkää. Meillä on entistä vapaampi keskinäinen ilmapiiri. Olemme kaikki yhteisellä asialla. Eri mieltä uskalletaan olla, mutta kiivaatkin keskustelut ovat rakentavia”, luottamushenkilö Riitta Kerkola sanoi 20 vuoden kokemuksella.

Paikallisesti parantuneesta yhteishengestä iloitsi myös 12 vuotta luottamushenkilönä palvellut Jari Kolehmainen. Hän on toiminut myös kirkolliskokousedustajana. ”Kirkolliskokouksessa näkyi selvästi muutoksesta keskustelu. Itse ajattelen, että kirkossa pitää olla jotain pysyvää, vaikka jossain muututtaisiin yhteiskunnan mukana. Muuten kirkko menettää merkityksensä.”

Kevätjuhlaan toivat lyhyet tervehdyksensä myös muiden kristillisten seurakuntien edustajat, joille Siilinjärven luterilainen seurakunta päivän puuteeman hengessä lahjoitti koivuntaimet. Torilla aikaa oli varattu myös yhteiseen olemiseen ja kohtaamiseen.

Juhlan järjestelyissä avustivat Siilinjärven Lions Clubit sekä vapaaehtoiset seurakuntalaiset.

25.5.2017

teksti ja kuvat: Sini-Marja Kuusipalo