Postitusta ja valokuvausta

Postitusta ja valokuvausta

Olen Meri Toivanen Vuorelasta. Käyn tai oikeastaaan kävin Suininlahden yläastetta, jossa päätän peruskoulun tänä keväänä. Valmistuin juuri isoskoulutuksesta ja kesän lopussa lähden ensimmäistä kertaa isoseksi riparille. Vapaa-ajallani olen paljon kavereideni kanssa sekä vietän aikaa ulkona.

Tet eli työelämään tutustuminen on yläasteella pari kertaa suoritettava yleensä 1 - 2 viikkoa kestävä työharjoittelu. Useimmiten se järjestetään 7. ja 9. luokalla. Tet voi usein olla nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä. Tet on hyvä nuoren ammatinvalintasuunnitelmien tueksi.

Lähdin seurakuntaan tettiin, koska tiesin jo etukäteen seurakunnan toiminnasta ja sen mukavasta ilmapiiristä. Oppilaalle joka ei ole kiinnostunut esimerkiksi kaupassa työskentelystä, seurakunnassa työskentely antaa hyvän näkökulman astetta sosiaalisemmasta työstä. Tet-harjoittelu täällä on hyvä mahdollisuus nähdä seurakunnan toimintaa laajemmin, sekä osallistua sen toimintaan halutessaan monipuolisemmin tetin aikana ja mahdollisesti tulevaisuudessakin.

Työharjoittelussa olen mm. postittanut leirikirjeitä, ollut mukana Korkeakoskella Ahmon koulun oppilaiden kanssa, huoltanut seurakunnan tavaroita sekä valokuvannut ja auttanut REC & REW -tapahtumassa.

Täällä ollessani huomasin ja ehkä vähän yllätyinkin siitä, kuinka paljon seurakunta tekee yhteistyötä mm. kunnan nuorisotyön kanssa ja kuinka monta pakettia kahvia täällä kulutetaan päivässä.

Kaikista suoritetuista tet-jaksoistani tämä oli ylivoimaisesti miellyttävin. Työ ei ollut liian nopeatempoista tai työlästä. Työnantajan eli seurakunnan puolesta en jäänyt kaipaamaan mitään, mutta koulun puolelta tet olisi voinut olla jopa pidempi.

Suosittelen kaikille vähänkään kiinnostuneille työharjoittelua seurakunnassa.

Meri Toivanen

30.5.2017