Yhteisellä matkalla!

Yhteisellä matkalla!

Jarkko Juvonen

Miettiessäni omaa luterilaisuuttani tulee mieleen tuttu suvivirsi. Kesäinen veisu herättää minussa ja varmasti monessa muussakin muistikuvan koulun kevätjuhlassa laulettavasta virrestä, jolla otamme tulevan kesän vastaan. Noustessamme sitä laulamaan iloitsen yhteenkuuluvuuden tunteesta, jota saamme kokea suvivirren kautta. Yhdessä olemme päättämässä lukuvuotta ja ottamassa kesää vastaan perinteisin menoin. Mielestäni tuossa hetkessä on mukana myös perinteistä luterilaisuutta. Yhteistä arvopohjaa, jotain luovuttamatonta, joka on seurannut omasta lapsuudestani aina tähän päivään saakka.

Minulle luterilaisuus näyttäytyy myös yhdessä lähimmäisten kanssa kuljettavana matkana. Siinä on mukana kokemuksia lapsuudesta, kotikasvatuksesta ja perustasta, jonka varaan elämä on rakennettu. Lisäksi se on minulle myös seurakuntayhteydessä mukana elämistä. Elämän makuista elämää iloineen, suruineen ja kompastumisineen, joissa armo on aina vahvasti läsnä. Luterilaisuus pitää sisällään myös matkakumppanuutta, hiljentymistä, rukousta ja luottamusta Taivaan Isän varjelukseen elämän eri vaiheissa.

Luterilaisuudesta haluan nostaa esille siis perinteiset arvot ja armon osallisuuden, joka seuraa meitä läpi elämän. Sitä arvopohjaa kuvaa mielestäni hyvin rakkauden kaksoiskäsky: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Se on toiminut vahvana ohjenuorana meille aina ja sen varaan voimme elämäämme rakentaa myös tulevaisuudessa.

Jarkko Juvonen
seurakuntalainen