Vanhustenviikko 2018

Vanhustenviikko lisää iloa toimeliaisuudesta

Lokakuussa 7.–14.10.2018 vietetään vuosittaista valtakunnallista vanhustenviikkoa. Siilinjärvellä viikkoa vietetään usean toimijan yhteistyönä järjestämissä tapahtumissa valtakunnallisella teemalla Iloa toimeliaisuudesta.

Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla on Kuopion kaupunginteatterilla sunnuntaina 7.10. klo 13 (kahvitus klo 11.30 alkaen). Juhlaan pääsee ennakkoon lunastetuilla maksuttomilla paikkalipuilla, joita saa Kuopio Infosta. Siilinjärveltä vanhus- ja vammaisneuvosto järjestää tapahtumaan yhteiskuljetuksen ennakkoon ilmoittautuneille. Kuljetus on maksullinen.

Siilinjärvellä vanhustenviikon aloittaa Iloa kohtaamisista -yhteisöpäivä maanantaina 8.10. Päivää vietetään klo 12–14 samanaikaisesti sekä Siilinjärven seurakuntatalolla että Vuorelan Simpassa uudessa VuoKu-talossa. Tapahtumissa paikalliset toimijat esittelevät harrastus- ja virkistysmahdollisuuksiaan ikääntyville. Ohjelmaan kuuluu myös jumppatuokio ja seurakuntatalolla voi tehdä myös tasapaino- ja verensokeritestin.

Harjamäki ennen ja nyt kutsuu tiistaina 9.10. klo 12 Harjamäen sairaalanmuseon maksuttomaan tilaisuuteen muistelemaan ja tutustumaan sairaalan historiaan. Alueen nykyisestä toiminnasta kertoo Innocumin toimitusjohtaja Janne Kasurinen ravintola Lataamon tiloissa noin klo 13.30. Lataamossa on myös kahvitarjoilu.

Kansalaisopiston ikääntyvien yliopiston ajankohtainen etäluento Rahan valta ja hyvinvointivaltion tulevaisuus on seurattavissa Siilinjärven kunnantalon valtuustosalissa keskiviikkona 10.10. klo 14–16. Luennoitsijoina ovat professori Sixten Korkman Aalto-yliopistosta ja professori Jukka Pekkarinen Jyväskylän yliopistosta.

Digitaalisuuden kysymyksiin johdattaa Savonetin organisoima Iloa tietotekniikasta -digipäivä Siilinjärven seurakuntatalolla torstaina 11.10. klo 10–14. Paikalla luennoitsijat ja esittelijät kertovat ajankohtaisista aiheista, kuten kunnan digipalveluista ja internetin mahdollisuuksista sukututkimuksessa.

Viikon päätteeksi sunnuntaina 14.10. vanhustenviikkoa juhlistetaan Iloa lepopäivästä -teemalla viettämällä kirkkopyhää Siilinjärven kirkossa klo 10 ja Vuorelan kirkossa klo 13. Molemmissa tarjolla kirkkokahvit. Iloa iltapäivään on tarjolla vielä Kunnonpaikassa maksullisella perinnelounaalla klo 12–18 sekä Vuorela-salin päiväohjelmassa, jossa voi nauttia hanuristi Anssi K. Laitisen haitarimusiikista, yhteislaulusta ja istumatanssista klo 15 alkaen.

Su 7.10. Iloa toimeliaisuudesta −
Vanhustenviikon valtakunnallinen pääjuhla

• Kuopion Kaupunginteatterilla klo 13
  • Bussi Siilinjärveltä, hinta 5 €/hlö, 45 paikkaa. Ilmoittautuminen 24.−28.9. klo 8−16 p. 040 363 4915.

Ma 8.10. Iloa kohtaamisista -yhteisöpäivä

• Siilinjärven seurakuntatalolla ja VuoKu-talolla Vuorelan Simpassa klo 12−14
  • Harrastuksia ja virkistystä. Järjestöt, kunta ja seurakunta esittelevät toimintaansa.

Ti 9.10. Harjamäki ennen ja nyt −
Harjamäen sairaalamuseon avoimet ovet

• Museovierailu klo 12.
  • Innocumin toiminnan esittelyä ja kahvitarjoilu klo 13.30 Lataamossa.

Ke 10.10. Rahan valta ja hyvinvointivaltion tulevaisuus -luento

• Ikääntyvien yliopiston videovälitteinen etäluento Siilinjärven kunnantalon valtuustosalissa klo 14−16
  • Professori Sixten Korkman, Aalto-yliopisto, professori Jukka Pekkarinen, Jyväskylän yliopisto

To 11.10. Iloa tietotekniikasta − Eläkeläisten digipäivä

• Siilinjärven seurakuntatalo klo 10−14

Su 14.10. Iloa lepopäivästä

• Kirkkopyhä Siilinjärven kirkossa klo 10 ja Vuorelan kirkossa klo 13. Kirkkokahvit.

Su 14.10. Iloa iltapäivään

• Kunnonpaikassa perinnelounas (15 €) klo 12−18
  • Haitarimusiikkia Anssi K. Laitinen, yhteislaulua ja istumatanssia klo 15

Vanhustenviikko järjestetään Siilinjärven seurakunnan, kunnan, Vuorelan Kunnon, Yrityskeskus Innocumin, Savonetin ja Kunnonpaikan yhteistyönä. Vanhustenviikko on Vanhustyön keskusliiton vuosittainen kampanja.

Tilaisuuksien paikat:
Harjamäen sairaalamuseo, Isoharjantie 4, 71800 Siilinjärvi
Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela
Siilinjärven kirkko, Haarahongantie 2, 71800 Siilinjärvi
Siilinjärven kunnantalo, Kasurilantie 1, 71800 Siilinjärvi
Siilinjärven seurakuntatalo, Haarahongantie 4, 71800 Siilinjärvi
Vuorelan kirkko, Rissalantie 2, 70910 Vuorela

Tervetuloa!

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 7.–14.10.2018.

Siilinjärven vanhustenviikon 2018 ohjelma