Kirkkoherran valinta etenee

Kirkkoherran valinta etenee

Kirkkoherran viran hakijat haastatellaan marraskuussa. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua hakijoihin marraskuun tilaisuudessa ja verkossa.

Kirkkoneuvosto nimesi haastatteluryhmän kirkkoherran viran hakijoiden haastatteluja varten. Ryhmään kuuluvat Riitta Kerkola, Tapio Markkanen, Päivi Heikkinen, Liisa Väätäinen, Urpo Reponen ja puheenjohtajana lääninrovasti Oiva Malinen.

Haastatteluryhmä haastatelee hakijat marraskuun alussa. Tämän jälkeen hakijat haastatellaan kirkkovaltuustossa marraskuussa suljetussa tilaisuudessa, jota ennen seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua hakijoihin. Hakijat voivat myös tehdä omat esittelynsä seurakunnan verkkosivuille.

Siilinjärven seurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Varpaisjärven kirkkoherra, pappisasessori Olli Kortelainen, Kajaanin vs. seurakuntapastori Matti Oikarinen, Kinnulan ja Pihtiputaan seurakuntien yhteinen kirkkoherra Arja Huuskonen ja uusyrityskeskuksen johtaja Antti Ylönen Tuusniemeltä. Kirkkoherra valitaan tuomiokapitulin 18.5.2017 tekemän päätöksen mukaisesti välillisenä vaalina kirkkovaltuustossa. Vaali käydään 14.12.

Kirkkoherran valinnan kulku

13.9.2017 kirkkoneuvosto valitsi haastattelutyöryhmän.
26.10.2017 hiippakunnan tuomiokapituli antaa lausunnon hakijoista.
1.11.2017 haastatteluryhmä haastattelee kaikki hakijat, jotka tuomiokapituli toteaa virkaan kelpoisiksi.
13.11.2017 kirkkovaltuusto haastattelee hakijat. Ennen haastattelua seurakuntalaisilla mahdollisuus tutustua hakijoihin.
22.11.2017 kirkkoneuvosto tekee valintaesityksensä kirkkovaltuustolle.
14.12.2017 kirkkoherra valitaan kirkkovaltuustossa.
1.6.2018 uusi kirkkoherra aloittaa tehtävässään.

Lue lisää kirkkoneuvoston kokouspöytäkirjasta 13.9.2017.

14.9.2017
Uutista on muutettu 22.9.2017 tuomiokapitulin lausuntopäivän ja haastatteluryhmän haastattelupäivän osalta. Kirkkoneuvosto ei käsittele tuomiokapitulin lausuntoa ennen haastatteluja, kuten aiemmin oli aikomus tehdä kokouksessa 11.10.

Diakoniatyöntekijän virka

Siilinjärven seurakunnassa on avoinna diakoniatyöntekijän virka. Hakuaika päättyy 31.8. klo 12. Lue lisää