Rippikoulut alkavat

Rippikoulut alkavat rippikoulusunnuntaina

Reilut 260 siilinjärveläistä nuorta aloittaa rippikoulun tulevana sunnuntaina, jolloin Siilinjärven ja Vuorelan kirkossa vietetään rippikoulusunnuntaita.

Siilinjärven seurakunnan omia rippikouluryhmiä on kaikkiaan 11. Lisäksi on ryhmä niille siilinjärveläisnuorille, jotka osallistuvat jonkin muun järjestäjän rippikouluun. Suosituimpaan aikaan kesäkuun alussa seurakunta järjestää yhtä aikaa päivärippikoulun Siilinjärven seurakuntatalolla sekä leiririppikoulut Ruokoniemen leirikeskuksessa Siilinjärvellä ja Säynämön leirikeskuksessa Heinävedellä.

Siilinjärven seurakunnassa rippikouluun sisältyy opetuspäiviä talvi- ja kevätkaudella sekä pääjaksona leiri- tai päivärippikoulu. Vuoden 2018 rippikoulujen rakenne muuttuu niin, että kesän leiriryhmien päiväjaksot poistuvat ja leirit pitenevät päivällä. Kaikki ryhmät kokoontuvat aiempaa useammin jo talvikauden aikana. Rippikoulu kestää noin puolivuotta ja yhteensä 80 tuntia.

Nuorten rippikoulua kehitetään jatkossa yhä enemmän nuorista lähteväksi. Samalla vahvistetaan rippikoulun yhteisöllisyyttä ja perheiden kohtaamista. Konfirmaatiota kehitetään nuorten, perheiden ja seurakunnan yhteiseksi juhlaksi.

Rippikoulun tarkoitus on vahvistaa nuoren uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustaa häntä elämään kristittynä. Rippikoulussa ihmetellään elämää, pohditaan suhdetta Jumalaan, omaan itseen, toisiin ihmisiin ja koko luomakuntaan.

Vuonna 2018 Siilinjärven seurakunnan jäsenistä 15 vuotta täyttää on arviolta 266 nuorta.

Lisätietoja rippikouluistamme: pastori Sanna Marin, p. 044 7284 608, **@**

24.10.2017

Diakoniatyöntekijän viransijaisuus

Haemme diakoniatyöntekijän viransijaista ajalle 1.3.2018–31.7.2019. Hakuaika päättyy 31.1.2018 klo 15.00. Lue lisää