Isille onnea ja iloa satatuhatta kiloa

Isille onnea ja iloa satatuhatta kiloa

Viime sunnuntaina juhlittiin isejä ja ukkeja Siilinjärven kirkonmäellä.

Siilinjärven kirkko täyttyi yli satapäisestä iloisesta juhlakansasta, ja perhemessun jälkeen juhla jatkui seurakuntatalolla. Ohjelmassa kuultiin seurakunnan kirkkomuskarilasten onnitteluesitys kivisoittimilla: ”Isänpäivä, isänpäivä, isänpäivä. Hei! Onnea ja iloa satatuhatta kiloa.” Muskarilaiset jatkoivat esitystä sylittelylaulun sanoin: ”Isän syliin painaudun ja pienen pesän teen, siellä huolet unhoittuu, kun sykkyrään mä meen.”

Lastenohjaaja Anne Kokkonen kertoi rakkauden sanomaa sydänkuvien avulla. "Rakkauden merkki on sydän ja rakkauden väri on punainen. Tänään rakkautemme kohteena ovat erityisesti isät ja ukit. Rakastaminen ei läheskään aina ole helppoa. On myös hyvä muistaa se tosiasia, että me tarvitsemme silloin eniten rakkautta, kun me sitä vähiten ansaitsemme."

Rakkautta olikin ilmassa, kun sukupolvet kohtasivat. Tämä näkyi muun muassa muskarilaisten ja miestenryhmä Aikamiesten yhteislauluesityksessä ”Rakkaus tuo iloa”. Iloa toivat myös kanttori Marjaana Kaiston ja Aikamiesten yhteinen laulu. Vaarista ja pikku neitistä lauloi kirkkoherra Seppo Laitanen itseään kitaralla säestäen.

Isänpäiväajelullakin saatiin käydä punaisella autolla. Sen vauhti ei päätä huimannut mutta mukavat muistokuvat sai ottaa autossa isän tai koko perheen kanssa. Ohjelman päätteeksi isiä juhlistettiin vielä kakkukahvein.

Sukupolvet yhdistävä isänpäiväjuhla järjestettiin seurakunnassa nyt kolmatta kertaa.

Anne Kokkonen ja Pirjo Ahonen

Lasten ja Aikamiesten parinkymmenen laulajan kuoro jakoi esityksellään rakkauden iloa. Kuva: Sonja Honkala

Pirskasen perhe otti juhlassa isän ja lasten yhteispotretin. Kuva: Marjaana Kaisto