Muistohetki 25.11.

Hautausmaalla Puutelahteen menehtyneiden muistohetki

80 vuotta sitten syysmyrskyssä Puutelahteen menehtyi kahdeksan Kuuslahden koululaista. Heidän hautapaikallaan vietetään hiljainen muistohetki lauantaina 25.11. kello 14.

Kahdeksan Kuuslahden koulun oppilasta hukkui syysmyrskyssä
Puutelahteen 25. marraskuuta 1937. Menehtyneet on haudattu Siilinjärven Viinamäen hautausmaalle, johon heille on
pystytetty muistomerkki.

Hautapaikalla vietetään hiljainen hetki, lasketaan kynttilät
ja seppele lauantaina 25. marraskuuta kello 14. Tilaisuudessa
käyttävät puheenvuoron Siilinjärvi-Seuran puheenjohtaja Matti Juusela, kirkkoherra Seppo Laitanen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Erkko Nykänen. Seuran seppeleen ja kahdeksan kynttilän lisäksi jokainen voi muistaa vainajia kynttilällä tai kukkasella.

Aloitteen muistohetken järjestämiseksi on tehnyt Siilinjärvi-Seura ry.

Puutelahteen hukkuneiden koululaisten muistomerkki Siilinjärven Viinamäen hautausmaalla. Kahdeksassa hautakivessä on kussakin vain syntymäpäivä, kuolinpäivä on kaikille yhteinen: 25.11.1937. Muistomerkin on tehnyt taiteilija Eemil Halonen.

Koulusta kotimatkalla olleiden nuorten vene kaatui myrskytuulessa myöhään iltapäivällä. Ympärillä oli pimeys. Lapset soutivat turmavenettä ilman aikuista saattajaa. Vene kaatui melko lähellä Vikinsaaressa sijainnutta kotilaituria.

Lapset siunattiin haudanlepoon 14. joulukuuta. Siunaustilaisuus radioitiin yli valtakunnan. Koko Suomi osallistui suruun.

Lähetyssihteerin opintovapaan sijaisuus

Seurakunnassamme on haettavana lähetyssihteerin opintovapaan sijaisuus ajalle 1.1.-31.3.2018. Jätä hakemus 9.12. mennessä. Lue lisää