Kirkkoherraksi valittiin Olli Kortelainen

Kirkkoherraksi valittiin Olli Kortelainen

Olli Kortelainen kirkkoherraehdokkaiden esittelyillassa Siilinjärvenllä 13.11.2017.

Kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Olli Kortelainen

Napsauttamalla kuvaa voi ladata täysikokoisen originaalin.

Kirkkovaltuusto valitsi Siilinjärven seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi Olli Kortelaisen. Uusi kirkkoherra aloittaa virassaan ensi kesäkuussa.

Siilinjärven seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi uudeksi kirkkoherraksi Olli Kortelaisen. Valinta ehdokkaiden Arja Huuskosen ja Olli Kortelaisen välillä tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä sen jälkeen, kun valtuutettu Päivi Heikkinen esitti kirkkoherraksi Olli Kortelaista ja valtuutettu Jukka Markkanen esitti kirkkoherraksi Arja Huuskosta. Äänestyksessä Arja Huuskonen sai 12 ääntä ja Olli Kortelainen 15 ääntä. Vaalissa annettiin yhteensä 27 ääntä.

Kirkkoherra valittiin Siilinjärven seurakunnan historiassa ensimmäistä kertaa välillisellä vaalilla. Kirkkoherran valinta välillisesti kirkkovaltuustossa on vaalitapana yleistynyt viime vuosina Kuopion hiippakunnassa ja koko Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Seurakunta pyytää Olli Kortelaiselle hiippakunnan tuomiokapitulilta viranhoitomääräyksen 1.6.2018 alkaen.

Siilinjärven kirkkoherran virkaa haki neljä henkilöä: Kinnulan ja Pihtiputaan seurakuntien kirkkoherra Arja Huuskonen, Varpaisjärven kirkkoherra Olli Kortelainen, Kajaanin seurakunnan seurakuntapastori Matti Oikarinen ja pastori Antti Ylönen. Kaikki hakijat täyttävät viran muodolliset kelpoisuusvaatimukset. Tuomiokapitulin lausunnon mukaan hakijoista Huuskosella ja Kortelaisella on myös viran hoitoon tarvittavat edellytykset. Seurakunta haastatteli hakijoista Huuskosen ja Kortelaisen marraskuun aikana, ja heille tehtiin myös soveltuvuusarviointi.

Siilinjärven seurakunnan nykyinen kirkkoherra Seppo Laitanen jää eläkkeelle 1.6.2018. Laitanen on hoitanut kirkkoherran virkaa joulukuusta 2011.

14.12.2017, täydennetty vaalitavan osalta 15.12.2017