Vuorelan kirkko

Vuorelan kirkko

Vuorelan kirkko eli Toivalan-Vuorelan seurakuntakeskus on monipuolinen toiminnan talo - yksi Vuorelan yhteisöllisen taajaman merkittävistä toimintapaikoista.

Kirkkosalissa vietetään jumalanpalveluksia ja juhlia, kerhotiloissa kokoontuvat eri-ikäisten ryhmät ja partiokolossa partiolaiset. Vuorelan kirkolla on myös diakoniatoimisto sekä papin ja nuorisotyöntekijän työtilat.

Seurakuntakeskuksen on suunnitellut arkkitehti Kaj Michael, ja se valmistui vuonna 1977. Rakennus vaurioitui pahoin tulipalossa syksyllä 1984, mutta seuraavana keväänä talo saatiin jälleen käyttöön laajennettuna ja korjattuna. Vuonna 1997 kirkkoon rakennettiin torni, jossa soi kolme raamatunlausein koristettua kelloa.  Heinäkuun 2015 ja tammikuun 2016 välisenä aikan kirkossa toteutettiin laaja peruskorjaus, jossa erityisesti alakerran tilat saivat täysin uuden muodon ja 50 m2 lisätilaa.

Kirkkosalin alttari-ikkunassa on Jeesuksen vuorisaarnaa kuvaava lasimaalaus. Vuorisaarna-teoksen on suunnitellut Lauri Ahlgrén.

Kirkon pienissä uruissa on 10 äänikertaa ja kaksi sormiota. Urut on valmistanut Urkurakentamo Tuomi vuonna 1989. Urkujen lisäksi kirkon pysyvään soitinvalikoimaan kuuluu pystypiano.

Vuorelan kirkossa käytettävät kirkkotekstiilit, kuten alttaritekstiilit, pappien kasukat ja stoolat sekä Elämän aikaa -vihkiryijyn, on suunnitellut Päikki Priha.  Lähetyskynttelikön  on suunnitellut Ann-Marie Lappalainen. ja takonut Tuomo Halonen.

Haluatko tutustua kirkkoon tarkemmin?

Tervetuloa kirkon tilaisuuksiin! Muuna aikana ota yhteys kiinteistöhenkilökuntaamme tai pappeihimme ja sovi esittelystä.

Vuorelan kirkon osoite on Rissalantie 2, 70910 Vuorela.

Oletko kiinnostunut vuokraamaan Vuorelan kirkon tiloja käyttöösi?

Näytä suurempi kartta