Yhteisvastuu 2018

Yhteisvastuuta kerätään nälän torjumiseksi

Yhteisvastuukerääjänä ja -lahjoittajana 2018 torjut nälkää ja köyhyyttä.

Kuva: Katja Tahja

Napsauta kuvaa, niin saat lisätietoja Yhteisvastuun valtakunnalliselta verkkosivulta.

Vuosittainen Yhteisvastuukeräys käynnistyi sunnuntaina 4.2. Keräyksellä torjutaan nälkää ja köyhyyttä kotimaassa ja katastrofialueilla Afrikassa ja Lähi-idässä.

Mukaan kerääjäksi

Siilinjärvellä keräys näkyy vapaaehtoisten Yhteisvastuu-kerääjien lähtiessä liikkeelle kotioville ja kauppaliikkeiden tuntumaan. Myös nuoret seurakuntalaiset osallistuvat keräykseen omilla keräystempauksillaan niin kirkonkylällä kuin Vuorelan-Toivalan seudulla. Kerääjän tunnistaa keräyslistasta tai lippaasta.

Kerääjiä tarvitaan lisää. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi Yhteisvastuukerääjäksi verkossa tai ottamalla yhteyttä seurakuntamme diakoniatyönteijöihin.

Hätäapua nälkäisille

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään avustuksia esimerkiksi sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin tuodaan helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan mm. riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuukeräys pähkinänkuoressa

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä. Keräyksellä autetaan hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Keräyksen tuotosta 60 % ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuukeräystä toteuttaa noin 40 000 vapaaehtoista kerääjää ja talkoolaista ympäri Suomen, ja siihen osallistuvat kaikki evankelisluterilaiset seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti, ja vuonna 2018 keräyksen esimies on Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

Keräys käynnistyy 4.2.2017. Aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

Yhteisvastuu somessa

Jaa Yhteisvastuu-aiheiset kuvat ja videot tunnisteilla #yhteisvastuu ja #ruokatrendit2018.

Lisätietoja valtakunnallisesta Yhteisvastuukeräyksestä:

Kesätyöpaikat hautausmailla

Etsimme kesä- ja heinäkuuksi työntekijöitä seurakuntamme hautausmaille puistotöihin. Hae verkossa viimeistään 28.2. Lue lisää

Kausityöpaikat hautausmailla

Haemme touko-lokakuuksi kausityöntekijöitä hautausmaiden ja puistoalueiden hoitoon. Hae viimeistään 28.2. Lue lisää