Erilaiset hautapaikat

Erilaiset hautapaikat

Viinamäen ja Rauhanpuiston hautausmaille haudataan arkkuja ja tuhkauurnia. Rauhanpuiston hautausmaalla on myös erillinen uurnahautausalue ja muistolehto.

Arkkuhauta

Yhteen arkkuhautapaikkaan voidaan haudata kaksi vainajaa. Arkkupaikkaan voidaan haudata myös tuhkauurnia. Sekä Viinamäen että Rauhanpuiston hautausmaille arkkuja ja tuhkauurnia.

Uurnahauta

Uurnahauta on arkkuhautaa pienempi, joten siihen voi haudata pelkästään uurnia. Uurnahautapaikkaan on mahdollista haudata kuuden vainajan tuhkauurnat. Rauhanpuiston hautausmaalla on erillinen uurnahautausalue ja muistolehto.

Muistolehto

Muistolehtoon vainajan tuhka kätketään maahan seurakunnan toimesta irrottamalla tarvittavan kokoinen alue pintamaata, jonka kohdalle tuhka sirotellaan ja asetetaan pintamaa takaisin. Tuhkan tarkkaa hautauspaikkaa muistolehdossa ei anneta omaisten tietoon eivätkä he voi olla läsnä kun tuhka kätketään maahan.

Seurakunnalta on mahdollisuus vuokrata siirtouurna, joten oman uurnan hankinta ei ole välttämätöntä.

Omaiset voivat hankkia muistolaatan muistolehdossa olevaan muistomerkkiin.

Lue lisää hautapaikkahinnastosta ja -sopimuksesta.