Tee haudanhoitosopimus keväällä

Tee haudanhoitosopimus keväällä

Kevät on aktiivista puutarhanhoitoa myös hautausmailla. Moni huolehtii sukunsa haudasta, mutta haudanhoidosta voi tehdä sopimuksen seurakunnan kanssa.

Sopimukset suositellaan tehtäväksi kevään aikana, juhannukseen mennessä, jolloin kesäkukkia saa parhaiten ja kukinnasta ehtii nauttia pidempään.

Seurakunnan kanssa tehtävään haudanhoitosopimukseen kuuluu hautausalueen puhtaanapito, kukkien istutus, hoito ja kastelu kesäaikana. Hauta ja sen ympäristö pidetään muutenkin siistinä. Siilinjärven seurakunnassa haudanhoitosopimuksen voi tehdä yhdeksi, viideksi tai kymmeneksi vuodeksi. Kukkia voi itse valita rajatusta kesäkukkien ja monivuotisten perennojen valikoimasta. Hoitosopimukseen eivät kuulut talviajan kasvit, kuten kanervat.

Tällä hetkellä Siilinjärven seurakunnalla on hoitosopimuksia liki 400 haudasta Viinamäen ja Rauhanpuiston hautausmaalla. Kaikista haudoista on noin viidennes seurakunnan hoidossa.

”Yleensä asiakas tekee haudanhoitosopimuksen, jos asuu kaukana, terveys ei riitä haudasta huolehtimiseen tai on kiire muun elämän kanssa”, seurakunnan puutarhuri Maija-Liisa Räihä sanoo.

23.4.2018