Haudanhoitosopimus

Haudanhoitosopimus

Voit ostaa seurakunnlta haudanhoitopalvelun 1, 5 tai 10 vuodeksi.

Haudanhoidosta sovitaan kirjallisesti

Kirjallisessa haudanhoitosopimuksessa sovitaan hoitoajasta, -maksusta ja hoidon laajuudesta.

Kesäkukkasopimuksen voi tehdä 1, 5 tai 10 vuodeksi ja perennahoitosopimuksen 5 tai 10 vuodeksi.  Haudanhoito kestää kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Haudanhoitosopimuksen päätyttyä seurakunta lähettää hautapaikan haltijalle tarjouksen uudesta sopimuksesta seuraavana keväänä.

Sopimusta tehdessään hautapaikan haltija voi valita haudan kukat seurakunnan vaihtoehdoista. Suosimme lajeja, jotka menestyvät seurakuntamme hautausmailla. Viiden ja kymmenen vuoden sopimuksiin voi valita myös ympäristöystävällisemmän perennavaihtoehdon.

Hoitoa kesästä syksyyn

Hoitohautojen kunnostaminen aloitetaan toukokuussa ja kukat istutetaan yöpakkasten laannuttua. Hoitokausi päättyy viimeistään syyskuun lopulla.

Seurakunnalta hankittuun haudanhoitoon kuuluvat

• hoitohaudan kukkapesän kunnostus, mullan lisäys/vaihto, peruslannoitus toukokuussa
  • kukkien ja perennojen hankinta
  • kukkien istutus kesäkuussa, hoito ja hoitolannoitus ajalla 1.6. 30.9.
  • kasvinsuojelu tarpeen vaatiessa
  • nurmen siistiminen kukkapesän ja haudan ympäriltä
  • hoitokauden lopussa kukkien poisto.

Seurakunnalta ei voi enää hankkia pelkkää haudanhoitoa ilman kukkahankintaa. Seurakunnan haudanhoitoon eivät kuulu hautakivien pesu, kanervien ja kynttilöiden hankkiminen.

Kysy lisää puutarhuriltamme:

• Maija-Liisa Räihä, 044 7284 626, **@**
  • Hautausmaantoimisto, Toivonkuja 1 (Viinamäen hautausmaan huoltorakennus), palveluaika ma–pe klo 7–14.30