Perheentaloon osallistumista selvitetään

Perheentaloon osallistumista selvitetään

Seurakunta selvittää osallistumistaan Perheentalo-hankkeeseen. Seurakunta odottaa kunnan päätöstä ja selvittää omat resurssinsa osallistua hankkeeseen esimerkiksi osana nykyistä kasvatus- ja diakoniatyön toimintaansa.

Kirkkoneuvosto käsitteli seurakunnan osallistumista Siilinjärven Perheentalo-hankkeeseen ensimmäistä kertaa huhtikuussa. Seurakunnan osallistuminen hankkeeseen vaatii lisävalmisteluja, joissa yhdyshenkilönä toimii kirkkoherra.

Siilinjärvellä Perheentalo-hanketta hallinnoi Huoltoliitto ry. Perheentalo aiotaan rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) kolmivuotisella projektirahoituksella. Rahoitushakemus edellyttää myös rahoitusta Siilinjärven kunnalta, mitä kunnanhallitus käsittelee 7. toukokuuta. Seurakunta odottaa kunnan päätöstä ja selvittää omat resurssinsa osallistua hankkeeseen osana nykyistä toimintaansa.

Perheentalo toimii verkostomaisesti usean kolmannen sektorin toimijan yhteistyönä. Perheentalon tarkoituksena on tukea lapsiperheiden arkea, vanhempien jaksamista ja perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kirkkoneuvosto käsittelee asiaa seuraavan kerran 23.5.2018.

Lue lisää kirkkoneuvoston kokouspöytäkirjasta 25.4.2018.

26.4.2018