200 nuorta konfirmoidaan kesällä

200 nuorta konfirmoidaan kesällä

Rippikoulukesä on täydessä vauhdissa Siilinjärvellä. Kesän aikana yli 200 nuorta käy rippikoulun seurakunnan omissa ryhmissä ja konfirmoidaan Siilinjärven kirkossa.

Siilinjärven seurakunnan tämän vuoden rippikouluryhmissä on nuoria kaikkiaan 280 ja heistä liki 270 on siilinjärven seurakunnan jäseniä. Siilinjärven seurakunnan omia rippikouluryhmiä on kaikkiaan 11, ja lisäksi on yksi ryhmä niille siilinjärveläisnuorille, jotka osallistuvat jonkin muun järjestäjän rippikouluun. Ennen kesää rippikoulunsa on käynyt 50 nuorta talviloman ja kevään kolmessa ryhmässä. Kesän aikana Siilinjärven kirkossa konfirmoidaan yli 200 nuorta.

Rippikoulun tarkoitus on vahvistaa nuoren uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustaa häntä elämään kristittynä. Rippikoulussa ihmetellään elämää, pohditaan suhdetta Jumalaan, omaan itseen, toisiin ihmisiin ja koko luomakuntaan.

Siilinjärven seurakunnassa rippikouluun sisältyy opetuspäiviä talvi- ja kevätkaudella sekä pääjaksona leiri- tai päivärippikoulu. Rippikoulu kestää noin puolivuotta ja yhteensä 80 tuntia.

Nuorten rippikoulua kehitetään jatkossa yhä enemmän nuorista lähteväksi. Samalla vahvistetaan rippikoulun yhteisöllisyyttä ja perheiden kohtaamista. Konfirmaatiota kehitetään nuorten, perheiden ja seurakunnan yhteiseksi juhlaksi.

11.6.2018

Rippikoululaisia konfirmaatiopäivänä. Kuva: Veli Mehto