Kappalaiseksi valittiin Teemu Voutilainen

Kappalaiseksi valittiin Teemu Voutilainen

Siilinjärven seurakunnan I kappalaiseksi valittiin pastori Teemu Voutilainen. Kirkkovaltuusto valitsi Voutilaisen yksimielisesti.

Kappalainen saa Kuopion hiippakunnan tuomikapitulilta virkamääräyksen aikaisintaan elokuun puolivälissä. Virassaan Voutilainen pääsee aloittamaan syys-lokakuussa. Virkasuhteeseen määrätään kuuden kuukauden koeaika.

Kappalainen tulee toimimaan tarvittaessa kirkkoherran sijaisena. Tällä hetkellä viran erityisvastuualueina ovat jumalanpalveluselämään ja aikuistyöhön liittyvät valmistelu- ja koordinointitehtävät.

36-vuotias Voutilainen vihittiin papiksi 2008. Pastoraalitutkinnon hän suoritti 2013. Voutilainen on työskennellyt pappina lähes kymmenen vuotta Kangasalan, Janakkalan ja Kuopion Puijon seurakunnissa. Työssään Voutilainen on toiminut myös esimiestehtävissä.

Virkaa haki kahdeksan hakijaa, joista yksi perui hakemuksensa. Hakijoista haastateltiin neljä.

Lue lisää kirkkovaltuuston kokouspöytäkirjasta 27.6.2018 sekä uutisesta 14.6.2018

02.7.2018