Tiekirkko-oppaana kotikirkossa

Tiekirkko-oppaana kotikirkossa

Siilinjärven kirkko on yksi lähes kolmestasadasta Suomen kirkosta, jossa voi kesän aikana käydä hiljentymässä sekä tutustumassa kirkon ja sen ympäristön historiaan. Siilinjärven kirkkoa kutsutaan myös Kristuksen tulemisen kirkoksi, jonka värikkäät maalaukset kuvaavat ihmisen elämän tapahtumia sekä joulun ja pääsiäisen raamatunkertomuksia. Yleisimmät kysymykset liittyvätkin kirkon maalauksiin, historiaan sekä seurakunnan kokoon.

Siilinjärvellä kirkkoa esittelevät tiekirkko-oppaat. He tarjoavat kävijöille tietoa sekä kirkon arkkitehtuurista että seurakunnan toiminnasta. Vapaaehtoistyö antaa paljon myös itse oppaalle.

”Antoisia ovat ne hetket, jolloin kirkossa kävijöiden ja oppaan välillä muodostuu keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. Näin voin olla omalla pienellä panoksellani mukana seurakunnan toiminnassa. Huonoja puolia tässä työssä ei olekaan”, sanoo Siilinjärven tiekirkko-oppaana toimiva Pirkko Salmela.

Salmela kokee Siilinjärven kirkon turvallisena kotikirkkona, jossa tänä kesänä kävijöitä on ollut runsas sata. Kesäisin Salmela vierailee mielellään myös muissa Suomen kirkoissa.

”Viimeksi kävin Tuusniemen kirkossa. Siellä oli kiva käydä, kun siellä oli upea kastepukunäyttely” Salmela sanoo.

Siilinjärven kirkko toimii tiekirkkona 5.8. saakka.

Mirka Karhunen
31.7.2018

Kirkko-opas Pirkko Salmela esittelee Laila Karttusen tekemää vihkiryijyä. Siilinjärven maatalousnaiset lahjoittivat ryijyn Siilinjärven kirkkoon kesäkuussa 1959. Kuva: Mirka Karhunen

Diakoniatyöntekijän virka