Kirkkoherran virkaan asettaminen 26.8.

Kirkkoherra Kortelainen asetetaan virkaansa 26.8.

Piispa Jari Jolkkonen avustajineen asettaa Olli Kortelaisen Siilinjärven seurakunnan kirkkoherran virkaan sunnuntaina 26.8. Siilinjärven kirkossa.

Jumalanpalvelukseen sisältyvässä virkaan asettamisessa kirkkoherra antaa lupauksensa pysyä kirkon uskossa ja tunnustuksessa. Lupauksellaan kirkkoherra myös sitoutuu huolehtimaan siitä, että seurakuntaa hoidetaan kirkon järjestyksen mukaan ja kristinuskoa opetetaan puhtaasti. Virkaan asettaminen tapahtuu kättenpäällepanemisella ja rukouksella. Kätten päällepano on vanhakirkollinen siunauksen symboli. Kirkon opin mukaan siunaus tulee Jumalalta ja on Jumalan läsnäoloa kaikissa elämän vaiheissa.

Virkaan asettamisessa piispa Jolkkosta avustavat kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Liisa Väätäinen, Siilinjärven seurakunnan edellinen kirkkoherra Seppo Laitanen, Tarton Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kristjan Luhamets ja entisen Siilinjärven rovastikunnan lääninrovasti Oiva Malinen. Jumalanpalvelusta johtaa piispa Jari Jolkkonen, siinä saarnaa Olli Kortelainen ja musiikista vastaavat Siilinjärven seurakunnan kanttorit Vesa Kajavan johdolla. Avustavana liturgina toimii kappalainen Matti Hoffrén.

Messu Siilinjärven kirkossa alkaa klo 10. Juhlavan messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit seurakuntatalossa. Kirkkoherra vastaanottaa tervehdyksiä ennen messua klo 8.30–9.30 seurakuntatalon Isossa salissa.

Olli Kortelainen on aloittanut virassaan Siilinjärven ev.lut. seurakunnan kirkkoherrana kesäkuussa 2018. Tätä ennen hän on toiminut pappina Varpaisjärvellä, Valtimolla, Juankoskella, Säyneisessä ja Tallinnassa. Papiksi Kortelainen on vihitty vuonna 1997 Kuopiossa.

Kirkkoherran tehtävänä on johtaa seurakunnan hengellistä elämää ja toimintaa.

Siilinjärven seurakunnan kirkkoherra Olli Kortelainen.
Kuva: Sini-Marja Kuusipalo