Matti Hoffrén asetettiin kappalaisen virkaansa

Matti Hoffrén asetettiin kappalaisen virkaansa

Kappalainen Matti Hoffrén asetettiin virkaansa pyhäinpäiväaamun messussa Siilinjärven kirkossa. Papin tehtävänsä uuteen vaiheeseen häntä saatteli 190 seurakuntalaista.

"Et ole omalla asiallasi etkä omien voimiesi ja viisautesi varassa. Olen Jumalan tehtävässä", lääninrovasti Oiva Malinen muistutti virkaanasettajan puheessaan.

Virkaan asettamisessa kappalaiselta kysyttiin kolmesti tahtoa: "Tahdotko Jumalan avulla pysyä lujana tässä kirkon uskossa ja vahvistaa siinä seurakuntalaisia? Tahdotko hoitaa virkaasi oikein ja uskollisesti Jumalan sanan ja kirkkomme järjestyksen mukaan? Tahdotko elää niin, että olet esikuvana seurakuntalaisille?"

Annettuaan lupauksensa kappalainen asetettiin virkaan kättenpäällepanemisella ja rukouksella. Virkaan asettamisessa olivat mukana lääninrovasti Oiva Malinen avustajinaan kirkkoherra Seppo Laitanen, rovasti Yrjö Jokiranta, diakoniatyöntekijä Eija Laitanen sekä kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tapio Markkanen.

"Sinä tunnet seurakuntaasi ja seurakuntalaiset tuntevat sinut", lääninrovasti Malinen totesi. Matti Hoffrén on työskennellyt Siilinjärven seurakunnassa jo vuodesta 2000. Hän sai Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulilta valtakirjan seurakunnan II kappalaisen virkaan kuluvan vuoden keväällä ja on hoitanut tätä virkaansa kesäkuun alusta lukien.

Ristin takana toinen maailma

Lääninrovasti Malinen evästi niin kappalaista kuin seurakuntalaisia kantamaan kristityn tunnusmerkkiä Suomen muuttuvassa uskonnollisessa ilmapiirissä. "Ristiä ei pidä pelätä. Tyhjä risti on kuolemasta saadun voiton merkki. Risti on myös silta, joka yhdistää meidät niihin pyhiin, jotka ovat jo päässeet perille."

Saarnassaan Hoffrén itse muistutti, miten ristin Jeesus päivän evankeliumissa julisti autuaaksi köyhät. "Jeesus kutsui seuraajikseen köyhiä kalastajia, ei rikkaita, kauniita ja rohkeita. Hän tekee köyhistä rikkaita ja kuolleista eläviä."

Päivän evankeliumin löydät Matteuksen evankeliumista: Matt. 5: 1–12

Pyhäinpäivän messussa Matti Hoffrénille annettiin valtakirja Siilinjärven seurakunnan II kappalaisen virkaan. Hoffrén on hoitanut virkaansa tämän vuoden kesäkuun alusta lukien.

(Kuva: Sini Sorjonen)