Ekumeeninen lähetyspyhä 13.-14.10.

Riemuviesti maailmalle

Vierailija Ulla Varis

Lauantain tapahtuma kerää kristityt eri seurakunnista yhteen. Sunnuntaina vietetään jumalanpalveluksia omissa yhteisöissä kristittyjen yhteisen rukouksen hengessä.

Lauantaina 13.10. Lähetystapahtuma
klo 13 - n. 15.30 Siilinjärven ev.lut. kirkon seurakuntatalolla

Mukana vierailija Ulla Varis sekä Leena -pappi ja lähetyssihteeri Jenni.

klo 13 Ullan sanat ja kuvat avaavat kristittyjen yhteistä työnäkyä ja rohkaisevat yhteyteen.
klo 13.45 Kahvit ja pieni rukousaskartelu, joka lähtee tuliaisena jokaiseen kirkkoon
klo 15.10 Rukoushetki Siilinjärven ev.lut. kirkossa kaikkien Siilinjärven seurakuntien ja heidän tukemansa lähetystyön puolesta.

Ulla Varis on vapaaehtoinen lähetystyöntekijä Ugandassa. Hän työskentelee ennen kadulla asuneiden lasten ja nuorten lastenkodissa. Marraskuussa 2018 hänellä alkaa uusi työkausi. Ullalla on iloinen ja reipas ote ekumeeniseen työnäkyyn ja avoin työote eri lähetysjärjestöjen kanssa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Siilinjärven helluntaiseurakunnan, vapaaseurakunnan ja ortodoksisen seurakunnan kanssa.

Sunnuntaina 14.10.
klo 10 Messu Siilinjärven kirkossa, jonka jälkeen kirkkokahvit seurakuntatalolla

Messussa ja kirkkokahveilla ammennamme voimaa ja iloa elämiseen valona maailmassa. Kirkkokahveista vapaaehtoinen maksu lähetystyölle.

Ekumeeninen lähetyspyhä on valtakunnallinen tapahtuma, jota Suomen Ekumeeninen neuvosto kannustaa viettämään kaikissa seurakunnissa.

Kristittyjen yhteistä ekumeenista lähetyspyhää vietetään lokakuun toisena pyhänä (lauantaista sunnuntaihin).

Lähetyspyhä korostaa yhteistä rukousta kaikille kristityille kuuluvan lähetystehtävän puolesta. Yhteisen lähetyspyhän vieton toivotaan vahvistavan kristittyjen yhteistä todistusta, keskinäistä rauhaa, sovintoa ja rakkautta sekä innostavan erityisesti nuorisoa lähetysvastuuseen.

Sen lisäksi että samalla paikkakunnalla toimivat seurakunnat rukoilevat toistensa lähetystyön puolesta, voivat ne esimerkiksi kutsua toisen kirkko- ja seurakunnan lähetysväkeä tilaisuuksiinsa jakamaan ajatuksia ja kokemuksia lähetystyöstä. Näin kristityt voivat oppia ymmärtämään ja kunnioittamaan toistensa tekemää työtä sekä vahvistamaan yhteistä kristillistä todistusta, "jotta maailma uskoisi".