Seurakunta järjestää 12 rippikouluryhmää

Seurakunta järjestää 12 rippikouluryhmää

Kirkkoneuvosto hyväksyi seurakunnan rippikoulusuunnitelman vuodeksi 2019.

Siilinjärven seurakunta tarjoaa vuonna 2019 kaikkiaan 11 oman seurakunnan ryhmää ja yhden ryhmän muualla rippikoulun käyville nuorille. Ilmoittautuminen rippikouluihin on alkanut 17.9. ja jatkuu 30.9. saakka.

Rippikoululaisia odotetaan olevan vuoden 2019 rippikouluissa noin 280. Rippikoulukokonaisuus koostuu ennakkotapaamisista talven ja kevään aikana sekä pääjaksosta, joka on leiri tai päiväkoulu.

Yhtä lukuunottamatta rippikoululeirit pidetään seurakunnan omistamassa Ruokoniemen leirikeskuksessa. Seikkailurippikoulu pidetään Ruunaan koskilla Lieksassa.

Seurakunnan omien rippikouluryhmien konfirmaatiot pidetään Siilinjärven kirkossa. Poikkeuksena on pienryhmärippikoulu, jonka konfirmaatio on Vuorelan kirkossa.

Rippikoulu alkaa kaikille yhteisenä rippikoulusunnuntaina 28. lokakuuta Siilinjärvellä ja Vuorelassa. Rippikouluun kuuluu myös  kaikille rippikoululaisille yhteinen diakonia- ja lähetyspäivä.

Kirkkojärjestyksen mukaan seurakunnan tulee pitää rippikoulua, jossa nuoria perehdytetään kirkon yhteiseen uskoon ja ohjataan elämään seurakunnan yhteydessä.

Lue lisää kirkkoneuvoston kokouspöytäkirjasta 19.9.2018 sekä rippikoulutarjonnasta.

20.9.2018