Kirkonkellot soivat rauhan päivänä myös Siilinjärvellä

Kirkonkellot soivat rauhan päivänä myös Siilinjärvellä

Siilinjärven kirkon kello.

Kirkonkellot soivat rauhan päivänä perjantaina 21.9. klo 19.00 myös Siilinjärven kirkosta ja Vuorelan kirkosta. Kellojensoiton aikaan Siilinjärven kirkossa järjestetään lyhyt rauhanrukoushetki.

Yhteinen kirkonkellojen soitto kansainvälisenä rauhan päivänä perjantaina 21.9. on Eurooppalaisen kulttuuriperintövuoden tapahtuma. Tapahtumassa kelloja soitetaan muistutuksena solidaarisuuden, rauhan ja kulttuuriperinnön merkityksestä Euroopassa ja maailmassa.

Satoja eurooppalaisia kirkkoja muun muassa Saksasta, Belgiasta, Tsekistä, Puolasta, Virosta ja Suomesta on jo ilmoittautunut mukaan. Saksan tunnetuista kirkoista tapahtumaan osallistuu esimerkiksi Dresdenin Frauenkirche ja Kölnin tuomiokirkko sekä kymmeniä muita kirkkoja.

Kirkonkellojen soittamisella on pitkät perinteet koko Euroopassa. Kellojen äänet ovat rytmittäneet sekä maallista että uskonnollista elämää: kellojen soittaminen kuuluu moniin seremonioihin, mutta soittamisella viestitään myös arkisesta ajankulumisesta. Kellojen äänet herättävät meissä monenlaisia muistoja ja niiden ääni on monille tärkeä.  Kellojen soittoon liittyvät tavat ja perinteet ovat osa sekä paikallista että eurooppalaista kulttuuriperintöä.

Lue lisää teemavuoden suomalaiselta verkkosivulta.

21.9.2018, muokattu klo 12.00 lisäämällä tieto rukoushetkestä