Evästä elämään: Jeesuksen lähettiläät
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Evästä elämään: Jeesuksen lähettiläät

Olin armeijassa aikoinaan viestimiehenä. Silloin, 70-luvun puolivälissä, meillä radiopuolen miehillä oli alokasaikana jatkuvia sähkötysharjoituksia niillä vanhoilla morse-merkeillä. Piti saada nopeasti selkeä viesti aikaiseksi, jos tilanne niin vaati.

Tämän päivän viestitys onkin sitten jo ihan ”uusissa puissa”. Enää ei morse-merkeillä juuri pelata, paitsi joskus hätätapauksessa. Eksynyt tai muuten hätään joutunut voi taskulampulla ja vaikka nuotiollakin peitekankaan avulla lähettää kansainvälisen SOS-merkin apua saadakseen. Näin morsetuksen perusteiden tunteminen voi yllättäen tuoda pelastuksen hätään joutuneelle. Täällä ajan taipaleilla kun kukaan meistä ei aina osaa varautua kaikkeen, mitä eteen voi tulla.

Yksi varma asia, mikä aivan kaikille meistä lopulta tulee eteen, on kuolema. Tarvitseekos siihen sitten varautua? Vastaus on, että no varsinkin siihen! Ja miksi ihmeessä, saattaa joku äimistellä. Vastaus löytyy Jumalan sanasta Raamatussa.

Juuri sitä varten Jumala lähetti Poikansa maailmaan, että meitä ei ajallisen elämämme päättyessä kohtaisi kadotustuomio, vaan pelastus Jeesuksen sovitustyön ansiosta ja pääsy taivaan kotiin. Meillä Jumalan luomilla ihmisillä on kuolematon sielu ja juuri siitä taivaallinen Isämme kantaa huolta.

Mitä me siis voimme tehdä auttaaksemme itseämme? Pyhästä Raamatusta löytyy lyhyt ja selkeä vastaus: ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.” Tämän vuoksi Jeesus antoi opetuslapsilleen käskyn mennä kaikkeen maailmaan ja kastaa ja opettaa kaikki kansat opetuslapsikseen.

Tätä tehtävää me tämän päivän kirkon työntekijät saamme olla jatkamassa. Saamme toimia Jeesuksen lähettiläinä ja viedä osaltamme eteenpäin evankeliumin ilosanomaa syntiemme sovittajasta Jeesuksesta Kristuksesta. Tämä tehtävä toki kuuluu aivan jokaiselle kristitylle. Juuri sitä varten meille on usko annettu, että se kantaisi hyvää hedelmää. Uskoa ei saa kätkeä sydämeen, vaan se on pantava jakoon.

Tuttu negrospirituaali kajauttaa: ”Vie vuorille tää viesti, huuda se kaikkeen maailmaan: Luo Herran joutukaa.” Viestillä on siis kiire. Se pitää saada kuulla ennen kuolemaa, jotta se voisi pelastaa.

Kuulijakin tarvitsee jotakin. Hän tarvitsee kuulevat korvat ja vastaanottavan sydämen, jotta pelastuksen sana voidaan ottaa vastaan. Jos niin tapahtuu, siitä taivaallinen Isämme iloitsee.

Unto Niskanen
kappalainen

11.10.2018

Kuva: Pixabay