Ennakkoon äänesti 7,7 % seurakuntalaisista

Ennakkoon äänesti 7,7 % seurakuntalaisista

Alustavan tiedon mukaan Siilinjärven seurakunnassa äänioikeuttaan käytti 988 seurakuntalaista. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestettiin 6.–10.11. Varsinainen vaalipäivä on 18.11.

Äänioikeutettuja Siilinjärven seurakunnassa on 12 774. Kotiäänestystä käytti 16. Lopullinen ennakkoäänien määrä saadaan selville, kun muilla paikkakunnilla äänestäneiden siilinjärveläisten äänet on postitettu seurakuntaan.

Edellisissä seurakuntavaaleissa vuonna 2014 ennakkoon äänesti 8,5 prosenttia siilinjärveläisistä äänioikeutetuista ja vaalien äänestysprosentti oli 14,7.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11.2018. Siilinjärven seurakuntalaiset äänestävät tuolloin äänestysalueensa mukaan joko Siilinjärven kirkossa (Kirkonkylän äänestysalue) tai Vuorelan kirkossa (Toivala-Vuorelan äänestysalue).

Seurakuntavaaleissa äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä.

Lue lisää seurakuntavaaleista Siilinjärvellä ja valtakunnallisesti.
10.11.2018

Ennakkoäänestys järjestetiin Siilinjärvellä kahdessa äänestyspaikassa.
Kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Ennakkoäänestyskuori leimataan.