Tiedote: seurakuntapastorin valinta

Siilinjärven seurakuntaan valitaan uusi pappi

Siilinjärven seurakuntaan valitaan uusi pappi 1.1.2019 alkaen.

Siilinjärven seurakunnan II seurakuntapastorin virka tuli avoimeksi pastori Heikki Kastarisen irtisanouduttua virasta. Kastarisen viimeinen viranhoitopäivä on 31.12.2018.

Siilinjärven II seurakuntapastorin virkaa haki määräajassa seuraavat 14 hakijaa (suluissa edellinen tai nykyinen työpaikka): Miia Gabel (Järvi-Kuopion srk), Emmi Haring (Juuan srk), Maritta Hartikainen (Helsingin Munkkiniemen srk), Helena Koivumaa (Vaalan srk), Matias Koponen (Siilinjärven srk), Teija Kuivalainen (Pyhäjärven srk), Tiina Mononen (Tampereen tuomiokirkkosrk), Marjaana Mäkinen (Järvi-Kuopion srk), Aleksi Parkkonen (Itä-Suomen yliopisto), Markus Partanen (Alavuden srk), Mira Pauna (Inkoon srk), Jukka Pyrhönen (Valkealan srk), Katja Pääkkönen (Puijon srk) ja Pauli Soranta (Lieksan srk). Hakuaika päättyi 15.11.2018 klo 15.

Siilinjärven seurakunnan kirkkoneuvosto käsittelee viran täyttöä keskiviikkona 21.11. Kirkkoneuvoston puheenjohtaja kirkkoherra Olli Kortelainen esittää neuvostolle, että se valitsee haastatteluun kutsuttavat ja nimeää haastatteluryhmän. Haastatteluryhmän tehtävänä on haastattelujen lisäksi valmistella kirkkoneuvostolle lausuntoesitys virkaan valittavasta henkilöstä. Viran täyttö etenee siten, että kirkkoneuvosto antaa Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille lausuntonsa keskiviikkona 12.12. ja tuomiokapituli antaa virkamääräyksen virkaan valittavalle henkilölle mahdollisesti jo 13.12.

Siilinjärven seurakunnassa on kirkkoherran lisäksi kuusi papin virkaa: kolme kappalaista ja kolme seurakuntapastoria. Edellisen kerran seurakuntaan rekrytoitiin I kappalainen Teemu Voutilainen, joka aloitti virassaan syyskuussa 2018.

16.11.2018