Lahjoita jouluna

Lahjaksi apua lähelle ja maailmalle

Joulu nostaa usein pintaan lahjan antamisen tuntemattomalle. Taloudellisen kädenojennuksen voi antaa myös seurakunnan kautta.

Siilinjärven seurakunnan diakoniatyö auttaa seurakunnan alueella vähävaraisia ja kriisin kokeneita perheitä, lapsia ja yksineläviä pitkin vuotta. Diakoniatyöhön voi lahjoittaa rahaa ja lahjakortteja. Ne lahjoitetaan apua tarvitseville diakoniatyön avustusperiaatteiden mukaisesti. ”Selvitämme asiakkaan kokonaistilanteen yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Emme erottele asiakkaita kirkkoon kuulumisen tai kansalaisuuden perusteella”, johtava diakoniatyöntekijä Liisa Tiilikainen sanoo.

Jouluna annettu diakonia-apu ei ole erityistä jouluapua, vaan samanlaista diakonia-apua kuin ympäri vuoden.

Täksi jouluksi diakoniatyöntekijät vievät lahjoitukset perille, kun ne on toimitettu seurakuntaan 10.12. mennessä. Säilytystilojen puutteen vuoksi seurakunta ei voi ottaa vastaan suuria tavaralahjoituksia.

Seurakunnan nuorisotyön Laulavalla joulukortti ilahduttaa Siilinjärvellä 19.12. ja 20.12. Kortin hankkimalla tilaat joukon nuoria laulamaan joululauluja ja voit siten toivottaa ystävälle, naapurille, asiakkaille tai muille hyvää joulua elävän musiikin keinoin. Joulukortin tuotto ohjataan Siilinjärven kunnan erityisopetuksessa pienryhmäoppilaiden stipendirahastoon.

Kansainvälisen avun eettisiä lahjoja tarjoaa kortin muodossa muun muassa Kirkon Ulkomaanapu. Ulkomaanavun Toisenlaisen lahjan voi hankkia järjestön verkkosivuilta tai seurakunnasta kirkkoherranvirastossa asioimalla.

Lahjoittaa voi joulun tilaisuuksissa

Siilinjärven kirkon pääeteisessä vaivaisukko Puavo kerää lahjoituksia ympäri vuoden. Loppuvuonna lahjoitukset ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon.

Kirkossa kävijä kirkossa voi myös lahjoittaa kolehtiin. Siilinjärven Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran työhön, muun muassa vammaisten lasten ja tyttöjen koulutukseen, perheväkivallan ja lapsityön ehkäisemiseen ja seurakunnan tukemien lähetystyöntekijöiden työhön. Joulukuussa kirkkokolehtiin lahjoittaja puolestaan tukee eri pyhinä esimerkiksi työtä lasten, nuorten, veteraanien, opiskelijoiden ja vähemmistöjen parissa kirkon ja sen lähetysjärjestöjen kautta.

Vuosittaiseen Yhteisvastuukeräykseen voit antaa myös joululahjoituksen. Vuonna 2019 keräyksellä tuetaan lasten ja nuorten koulutusta kotimaassa ja ulkomailla. Jos haluat lahjoittaa Yhteisvastuusteen Siilinjärven seurakunnan kautta, käytä seuraavia maksutietoja: saaja Siilinjärven ev.lut. seurakunta, tilinumero FI49 5608 8820 0292 03, viesti Lahjoitus Yhteisvastuuseen. Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä Siilinjärvellä.

Lisätiedot

• diakoniatyöhön lahjoittamisesta ja Yhteisvastuukeräyksestä: Liisa Tiilikainen, 044 7284 645, **@**
  • Laulavasta joulukortista: Sauli Paavilainen, 044 7284 655, **@**
  • seurakunnan tukema lähetystyöstä ja kansainvälisestä diakoniasta: lähetyssihteeri Jenni Shakya, 044 7284 647, **@**