Uusi seurakuntapastori valitaan joulukuussa

Uusi seurakuntapastori valitaan joulukuussa

Siilinjärven II seurakuntapastorin virkaa haki määräajassa 14 hakijaa, joista haastatellaan viisi. Uuden papin on määrä aloittaa tehtävässään 1.1.2019 lukien.

Siilinjärven seurakuntaan valitaan II seurakuntapastori 1.1.2019 alkaen. Tehtävä on diakoniapapin virka. Virka tuli avoimeksi pastori Heikki Kastarisen irtisanouduttua.

Virkaa haki 14 hakijaa, joista haastatellaan Emmi Haring, Matias Koponen, Marjaana Mäkinen, Katja Pääkkönen ja Pauli Soranta. Haastatteluryhmään kirkkoneuvosto nimesi Olli Kortelaisen, Urpo Reposen, Liisa Väätäisen, Kyllikki Puustisen ja Pekka Joutsenojan.

Viran täyttö etenee siten, että kirkkoneuvosto antaa Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille lausuntonsa keskiviikkona 12.12. ja tuomiokapituli antaa virkamääräyksen virkaan valittavalle henkilölle mahdollisesti jo 13.12.

Siilinjärven seurakunnassa on kirkkoherran lisäksi kuusi papin virkaa: kolme kappalaista ja kolme seurakuntapastoria. Edellisen kerran seurakuntaan rekrytoitiin I kappalainen Teemu Voutilainen, joka aloitti virassaan syyskuussa 2018.

Lue lisää kirkkoneuvoston kokouspöytäkirjasta 21.11.2018 sekä tiedotteesta 16.11.2018.

22.11.2018