Seurakunta ei kannata paloaseman paikkaa

Seurakunta ei kannata paloaseman paikkaa

Siilinjärven seurakunnan kirkkoneuvosto esittää lausuntonaan, että Siilinjärven uusi paloasema tulisi sijoittaa muualle kuin nyt kaavaillulle paikalle.

Siilinjärven kunta suunnittelee uutta paloasema-aluetta, jota on kaavailtu Siilinjärven kirkon tuntumaan kirkon, Viitosen ja Nilsiäntien väliselle alueelle. Paloasema sijoittuisi Viitosen varteen ja kulku olisi Viitoselle ja Nilsiäntien ja Viitosen liittymään. Hankkeen johdosta on kunnassa valmisteltu asemakaavan muutosta Kirkonmäen asemakaava-alueella.

Kirkkoneuvosto ei lämmennyt paloasemalle kaavaillusta sijoituspaikasta vaan päätti esittää lausuntonaan kaavan valmisteluaineistoon, että paloasema tulisi sijoittaa muualle kuin nyt kaavaillulle paikalle.

Siilinjärven kunta on tehnyt seurakunnalle tarjouksen paloasema-alueen kaavaan liittyvien alueiden ostosta, mutta kirkkoneuvosto ei tässä vaiheessa ottanut kantaa maan myyntiin.

Lue lisää kirkkoneuvoston kokouspöytäkirjasta 21.11.2018.