Haudanhoitohinnasto uudistuu vuoden 2019 alusta

Haudanhoitohinnasto uudistuu vuoden 2019 alusta

Kirkkoneuvosto uudisti haudanhoidon hinnastoa. Vastaisuudessa hoitosopimus sisältää seurakunnan hankkimat kukat. Perennahoidon kulut tarkistetaan vastaamaan hoitokustannuksia.

Haudanhoitohinnoittelua uudistetaan siten, että vastaisuudessa kokonaishintaan sisältyy seurakunnan valitsemat kukat. Uudistuksen myötä hinnoittelu yksinkertaistuu, tarvittavien kukkien valikoima vähenee ja hallinnolliset kulut pienevät.

Kesäkukkahoidoissa asiakkaalle aiheutuvat kustannukset eivät kasva, mutta perennahoitojen hintoja korotetaan vastaamaan hoidosta aiheutuvia kustannuksia. Esimerkkiksi arkkuhautapaikoilla kesäkukkien hoitosopimus maksaa rinnakkaisten hautapaikkojen määrän mukaan 70–160 euroa vuodessa. Viiden vuoden sopimuksen kulut taas ovat 365–830 euroa kesäkukkahoidosta ja 300–530 euroa perennahoidosta.

Haudanhoitosopimuksen voi tehdä vuodeksi, viideksi tai kymmeneksi vuodeksi. Vuonna 2018 perennahoitojen osuus hoitosopimuksista oli noin 15 %.

Vastaisuudessa hintoihin sisältyvät seurakunnan valitsemien kasvien hankinta ja istutus, kasvien ja nurmialueen kesähoito, hauta-alueen puhtaanapito, työnjohtokulut ja hoitosopimusten hallinnointikulut. Seurakunnan valitessa hoitohaudan kasvit  kukkien uusimisesta aiheutuvan hävikin arvioidaan vähenevän, koska kullekin haudalle  pystytään valitsemaan siinä parhaiten menestyvät lajikkeet.

Edellisen kerran kirkkoneuvosto tarkisti haudanhoitohinnaston vuoden 2017 alusta.

Siilinjärven seurakunnan hoidossa ovat Viinamäen ja Rauhanpuiston hautausmaat sekä sankarihautausmaa.

Lue lisää kirkkoneuvoston kokouspöytäkirjasta.

13.12.2018

Haudanhoitohinnasto 1.1.2019 alkaen