Siilinjärven kirkko

Siilinjärven kirkko

Kirkko on pyhä paikka, se on vihitty Jumalalle pyhitetyksi huoneeksi. Siksi sitä saa käyttää vain tilan pyhyyteen sopiviin tarkoituksiin. Kirkon käyttämisestä päättävät kirkkoherra ja kirkkoneuvosto. Seurakunnan tilojen käytössä konsertteihin ja muihin taidetilaisuuksiin sekä tilaisuuden maksullisuudessa ja valvonnassa sovelletaan kirkkoneuvoston antamia ohjeita.

Kirkosta ei peritä oman seurakunnan jäseneltä vuokraa, kun kirkkoa käytetään kasteeseen, vihkimiseen, muihin parisuhteen juhliin ja hautaan siunaamiseen.  Muilta kuin oman seurakunnan jäseniltä perittävä vuokra em. toimitusten osalta on 100 €.

Konserteista ja tapahtumista, joihin myydään pääsylippuja tai ohjelmia, vuokra on 10 % pääsylipun tai ohjelman hinnasta kerrottuna osallistujamäärällä, kuitenkin vähintään 300 € tai enintään 1.000 €.

Muista pääsymaksuttomista tapahtumista kirkon vuokra on 300 €.

Siilinjärven kirkon sallittu enimmäishenkilömäärä on 550. Kirkon taideteokset ovat Santeri Salokiven, Sulo Honkasen ja Bruno Tuukkasen käsialaa. Kirkossa on Urkurakentamo Tuomen tekemät urut. Tutustu Siilinjärven kirkkoon.

Siilinjärven kirkko sijaitsee osoitteessa Haarahongantie 2, 71800 Siilinjärvi.