Tietosuojapolitiikka hyväksyttiin

Tietosuojapolitiikka hyväksyttiin

Kirkkovaltuusto hyväksyi Siilinjärven seurakunnan tietosuojapolitiikan. Asiakirjaan on kuvattu seurakunnan tietosuojatyön vastuut sekä toiminta- ja valvontatavat.

Tietosuojapolitiikkaan on kuvattu, miten seurakunta rekisterinpitäjänä huolehtii tietosuojan toteuttamisesta, miten tietoja käsitellään, miten vastuut jakaantuvat ja miten toimitaan mahdollisissa tietosuojaloukkauksissa  ja -rikkomuksissa. Seurakunnan rekisterejä ovat muun muassa jäsentietorekisteri, henkilöstörekisteri, diakonia- ja kasvatustyön asiakasrekisterit ja vapaaehtoistyöntekijöiden rekisteri.

Tietosuojapolitiikka koskee koko seurakuntaorganisaatiota eli henkilöstöä, vapaaehtoistyöntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

Tietosuojapolitiikka on Siilinjärven seurakunnassa ensimmäinen laatuaan. Se laadittiin viime toukokuussa voimaan tulleen EU:n yleinen tietosuoja-asetuksen (GDPR) innoittamana.

Siilinjärven seurakunnassa tietosuojan yhdyshenkilönä toimii Urpo Reponen ja tietosuojavastaavana Marko Torvinen Itä-Suomen seurakuntien IT-aluekeskuksesta.

Lue lisää kirkkovaltuuston pöytäkirjasta 9.1.2019 sekä seurakunnan tietosuojasivulta.

9.1.2019