Helmikuu
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Oma ystävä

Onko mitään parempaa, kun ystävää saa rakastaa? Kuva: Pixabay

Ollaanko kavereita?
kuva: Pixabay

Taivaan Isä, tahtoisin oman ystävän. Jonkun, jolle kertoisin kaiken tärkeän. Jonkun, joka tahtoisi olla kaveri. Jonkun, joka leikkisi minun kanssani.

Taivaan Isä tahtoisin olla ystävä. Saisin toista ihmistä pitää kädestä. Saisin korvaan kuiskata monta asiaa. Saisin hiljaa kuunnella mikä harmittaa.

Taivaan Isä, tahtoisin oman ystävän. Sinä tiedät parhaiten, missä nyt on hän. Sinä tunnet jokaisen, meitä johdata, että toinen toisemme saamme kohdata. (Lasten virsi 161)

 

Ystävänpäivää vietetään helmikuussa. Sen taustalla ei ole kirkollista perinnettä, vaan juuret ovat lähtöisin Amerikan mailta, Valentinuksen päivän vietosta. Ystävänpäivän viettäminen ja erityisesti ystävät ovat meille kaikille tärkeä ja tarpeellinen asia. Ystävyyteen kannattaisi siis panostaa. Ja myös erilaisissa kerhoissa olisi hyvä muistaa pitää esillä ystävyys-teemaa. Kerhoista voi löytää uusia ystäviä, niin aikuiset kuin lapsetkin. Ystävyys on tasavertaista, saamista ja antamista. Ehkäpä juuri kyseisenä merkkipäivänä olisi hyvä muistaa ystäviään. Ei siihen tarvita kalliita lahjoja, halauskin riittää. Ja sanat; "Olet tärkeä ja arvokas"! "Hyvää ystävänpäivää!"

Miten sinä vietät ystävänpäivää? Onko se sinulla kerran vuodessa vai juhlitteko sitä kenties joka kuukausi?


pdf liite

Perheen kanssa yhdessä

pdf liite

Kädentyö

pdf liite

Laululeikit

pdf liite

Värityskuva

pdf liite

Mään elämää