Paastonaika

Nyt paastotaan - tule mukaan Ekopaastoon

Tuhkamessussa voi ottaa otsaan tuhkalla piirretyn ristinmerkin.

Paastonaika alkoi tuhkekeskiviikosta 6.3. Tuhka muistuttaa ihmisen katoavaisuudesta ja puhdistautumisesta. Tuhkakeskiviikkoa seuraava paastonaika kestää seitsemän viikkoa, 40 arkipäivää. Paastonaika antaa mahdollisuuden tehdä tilaa hiljentymiselle ja oman jumalasuhteen pohdinnalle. Paastonaikana voi hiljentyä, keskittyä ja valmistautua. Kristillisessä perinteessä paastonaikaa kutsutaan Kristuksen seuraamiseksi.

Laskiaista seuraavana keskiviikkona vietettiin Siilinjärven kirkossa Tuhkamessua, jossa sai ottaa otsaan tuhkaristin katumuksen ilmauksena.

Ekopaastossa hillitään ilmastonmuutosta

Paastonaikaa voi viettää myös Ekopaastona. Suomen ev.lut. kirkon kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Tänä vuonna ihmisiä haastetaan tekemään oma paastolupaus ja jakamaan se sosiaalisessa mediassa Ekopaasto-aihetunnisteella. Ideoita Ekopaaston viettoon saa sivustolta Ekopaasto.fi, jonne viikkomateriaalit on tuottanut ekoteologi Panu Pihkala.

Ekopaastoon liittyy kirkon Energia- ja ilmastostrategia, ”kirkon lupaus”, jonka tavoitteena on hiilineutraali kirkko vuoteen 2030 mennessä.

Ideoita paastonaikaan Ekopaastosta: laskiainentuhkakeskiviikko ja paastoviikot.