Hautapaikan saa vain kuoleman jälkeen

Hautapaikan saa vain kuoleman jälkeen

Kirkkoneuvosto päätti, että hautapaikkaoikeus seurakunnan hautausmaille luovutetaan vain kuolemantapauksen yhteydessä.

Hautapaikan voi hankkia omaisen kuoltua ja samalla kertaa voi varata paikan myös myöhempään käyttöön. Päätös koskee uusia hautapaikkoja. Seurakunnalla on hautapaikkoja Viinamäen ja Rauhanpuiston hautausmailta ja omaiset voivat vaikuttaa hautapaikan sijaintiin.

"Meillä ei ole pulaa hautapaikoista", talousjohtaja Urpo Reponen  sanoo.

Yhteen arkkuhautapaikkaan voi haudata kaksi vainajaa ja yhteen uurnahautapaikkaan kuusi vainajaa.

Viinamäen hautausmaan uudessa käyttösuunnitelmassa hautapaikkaoikeuden kesto ja koskemattomuusaika on 30 vuotta. Samaa sovelletaan Rauhanpuiston hautausmaalla.

Kirkkoneuvosto tarkisti hautapaikkojen luovutushinnat 1.6.2019 lukien. Kirkkovaltuusto päättää hinnoista toukokuussa.

Lue lisää kirkkoneuvoston kokouspöytäkirjasta 20.3.2019.

21.3.2019