Perjantaimessu 24.5.

Kaksikielinen Perjantaimessu Siilinjärven kirkossa

Al-Raja Dabke Dance Troupe -ryhmä

Kuva: Elizabeth McHan

Siilinjärven kirkon Perjantaimessu on 24.5. kaksikielinen: suomeksi ja arabiaksi. Messussa ja sen jälkeen iltateellä on mukana Al-Raja Dabke Dance Troupe Ramallahista, Palestiinasta.

Messun pappina toimii Matti Hoffrén ja kanttorina Airi Heiskanen. Perjantaimessun saarnan aikana lapset voivat osallistua pyhäkouluun. Jumalanpalvelus alkaa klo 18.

Tanssiyhmä Al-Raja (Hope) Dabke Dance Troupe Ramallahin Toivon koululta vierailee toukokuussa Kuopion hiippakunnassa, joka viettää 80-vuotisjuhlavuottaan. Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilainen kirkko (ELCJHL) elää pienenä vähemmistönä kristillisen uskon syntysijoilla. Kirkon elämässä on keskeistä evankeliumista nouseva rauhan ja sovinnon välittäminen kaikille. Kirkon ylläpitämistä kouluista yksi on Toivon koulu (School of Hope) Ramallahissa. Koulu toimii mallina yhteistyöstä ja suvaitsevaisuudesta erilaisista uskonnollisista taustoista tulevien oppilaidensa keskuudessa.

Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon, Kuopion hiippakunnan sekä Suomen Lähetysseura ry:n keskinäinen kumppanuussopimus solmittiin vuonna 2009. Sopimusta uudistettiin vuosi sitten toukokuussa vuosiksi 2019–2023.

Lue lisää ryhmästä Kirkko ja koti -lehden tapahtumaliitteestä (4/2019, s. 8)