Kummipäivä

Vietä päivä kummilapsesi kanssa

Kummipäivää vietetään kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Sunnuntaina 2.6. vietetään valtakunnallista Kummipäivää. Järjestämme silloin jumalanpalveluksen jälkeen kummien ja kummilasten yhteisen retken Patakukkulalle.

Kummipäivän ideana on tarjota tekemistä ja yhdessä olemista kummille ja kummilapselle. Kummipäivänä 2.6. Siilinjärven seurakunta kutsuu kummit kummilapsineen kello 10 jumalanpalvelukseen Siilinjärven kirkkoon ja sen jälkeen yhteiselle retkelle Patakukkulan maastoon. Kirkolta napataan mukaan laulukirjat ja nuotiomakkarat, omiakin eväitä voi ottaa. Toiminnallisella retkellä kummi ja kummilapsi saavat mahdollisuuden rentoon yhteiseen tekemiseen ja kisailuun: lauluja, KummiLOVE-kaukoputket, Kumminkaa-kuvat ja eväiden syönti määränpäässä Patikkalan laavulla. Matkaan lähdetään jumalanpalveluksen päätyttyä noin klo 11.15 kirkolta (4 km) ja klo 11.45 Huvikummuntieltä (2 km) ja Hamulan koululta (1 km). Kutsu on avoin kaikenikäisille kummeille ja kummilapsille.

Kummisuhde on parhaimmillaan yksi elämän tärkeimmistä ihmissuhteista, jolle kannattaa antaa aikaa. Kummius on parhaimmillaan elinikäistä ystävyyttä kummilapseen. Kummi on vanhempien lapselle huolella valitsema tuki ja turva. Yhtä lailla nuori tai aikuinen pyytää itselleen kummin oman kasteensa yhteydessä. Kummina oleminen on tärkeä tehtävä.

Suomessa syntyy vuosittain lähes 100 000 uutta kummisuhdetta. Kummius syntyi, kun helluntaina syntynyt kristillinen seurakunta alkoi kastaa uusia ihmisiä ja heidän kasvulleen Kristuksen seuraajina osoitettiin tukijoita, ”sponsoreita”. Tänäkin päivänä kirkko haluaa vahvistaa kristillistä kummiutta ja tarjota kummiuden elämiselle konkreettisia, matalan kynnyksen osallistumisen ja liittymisen mahdollisuuksia.

Vinkkejä kummeille: kumminkaa.fi.